VIDEO: Nav slikti – Japānā vilcieni kursēs ar ātrumu virs 600 km/h! (603kph! Japan’s maglev train sets new world record!)

Iespaidīgi – Japānā magnētiskās levitācijas vilciens uzstādījis jaunu ātruma rekordu, sasniedzot 603 kilometru stundā lielu ātrumu.
Fantastiskais ātrums sasniegts izmēģinājumu trasē Jamahaši. 603 km/h lielo ātrumu vilciens saglabājis 10,8 sekundes, kuru laikā nobraucis 1,8 kilometrus. Septiņu vagonu vilciens attīstīja maksimālo ātrumu 603 kilometri stundā un spēja noturēt ātrumu virs 600 kilometriem stundā gandrīz 11 sekundes, paziņoja Centrālais Japānas Dzelzceļš.
Apmēram pirms nedēļas vilciens sasniedza ātrumu 590 kilometri stundā, kas pārspēja tā 2003.gada rekordu – 581 kilometru stundā.
Magnētiskās levitācijas vilciens slīd desmit centimetru virs sliedēm un to darbina elektriski uzlādēti magnēti.
Centrālais Japānas Dzelzceļš 2027.gadā vēlas sākt vilcienu izmantot maršrutā no Tokijas uz Nagoju, kas ir otrā lielākā Japānas pilsēta un atrodas 286 kilometru attālumā – braucot ar ātrumu 500 kilometru stundā, no vienas pilsētas uz otru varēs nokļūt 40 minūšu laikā, kas ir uz pusi mazāk, nekā patlaban jāpavada Japānas “Shinkansen” ātrvilcienā šajā maršrutā.
Laikam nākotne ir tuvāk, nekā šķiet!


Leave a Comment