Nāve pēc dzemdībām Tukuma slimnīcā. Negadījums atklāj šausminošus faktus.

rsz_q

16. septembrī 31 gadu vecajai Kristīnei sākās dzemdības. Viņu aizveda uz Tukuma slimnīcu. Tur pasaulē nāca Edgars. Pēc 5 stundām sieviete nomira. Astoņgadīgais Emīls un viņa tikko dzimušais brālītis palika bez mammas. Tuvinieki nespējot aptvert notikušo, meklēja atbildes, kāpēc tā notika. Atklātais šokē daudzus.

Bojāgājušās Kristīnes dēliņš tikko nosvinēja savu pusgada jubileju. Viņš ir vesels un jūtas labi. Taču Kristīnes radi un draugi nespēj samierināties, ka viņas vairs nav. Turklāt toreizējai Tukuma dzemdību nodaļas vadītājai piemērotais administratīvais sods, viņuprāt, ir pārāk maza cena par zaudētu dzīvību.

Kad Kristīne devās uz slimnīcu, lai laistu pasaulē Edgaru, viņa paspēja nosūtīt īsziņu vien bērna tēvam un savam audžutēvam. Pārējie gaidīja ziņu jau tad, kad mazais būtu nācis pasaulē. Taču 5 stundas pēc dzemdībām Kristīne nomira. Un slimnīcas personāls to pat nepaziņoja tuviniekiem. Tikai tad, kad vakarā paši zvanījuši uz Tukuma slimnīcu, uzzinājuši, ka Kristīnes vairs nav.
Janvāra beigās Veselības inspekcija pabeidza izmeklēšanu un iepazīstināja ģimeni ar atzinumu. Tas notikušo padarījis vēl šokējošāku. Medicīnas ieraksti un ārstu liecības liek šaubīties, vai brīdī, kad Kristīnei sākušies sarežgījumi, ginekoloģe vispār bijusi klāt.

Ģimenes advokāts Rolands Rožkalns, kuram pašam ir diploms medicīnā saka: “Kad pacientes stāvoklis jau bija kritisks un bija nepieciešama aprūpe reanimācijā, to veica ārste – rezidente, kurai pēc likuma nav tiesības patstāvīgi nodarboties ar ārstniecību! Ar ārsti viņa it kā esot sazinājusies pa telefonu.” Tiesa gan reanimācija nav īstā vieta, kur uzraudzīt pacientu, sazinoties pa telefonu. “Katastrofālais ārstu trūkums, īpaši reģionos, novedis pie situācijas, ka rezidenti ir lētais darbaspēks, kas aizpilda ārstu trūkumu,” atklāti skarbs ir advokāts Rožkalns.

Veselības inspekcija ir konstatējusi kļūdas ārstes rīcībā, kas pieņēma dzemdības. Viņa sodīta ar administratīvo sodu, kura apmērs netiek izpausts. TV3 noskaidroja, ka tā ir bijusī Tukuma slimnīcas Dzemdību nodaļas vadītāja Solvita Krūze. Viņa gan joprojām turpina pieņemt pacientus, jo ārsta sertifikāts viņai nav apturēts.

Kristīne ir viena no 11 sievietēm, kas pagājušā gadā mira dzemdībās. Tas ir katastrofāls rādītājs..

Avots: skaties.lv; Foto: ekrānšāviņš no TV3 ziņu sižeta video

Leave a Comment