79 minūtes terora Briselē! Kas notika?

Brīdinām, ka rakstā redzamie fotoattēli ir nepatīkami!

Briselē, Zavantemas lidostā 8 no rīta pēc vietējā laika nogranda divi sprādzieni, izraisot haosu apkārtējo vidū. 79 minūtes vēlāk notika sprādziens Metro stacijā aptuveni 300 metrus no Eiropas Parlamenta ēkas.

Plkst. 11:00 federālais prokurors paziņoja, ka notikušie 3 sprādzieni ir terorakts. Pirmie divi sprādzieni nogalināja 34 cilvēkus. Pirms sprādzieniem bija dzirdami kliedzieni arābu valodā.

8 no rīta pēc vietējā laika nogranda sprādziens lidostas galvenajā zālē netālu no check-in zonas. Sākās panika. Tikai dažas sekundes vēlāk bija dzirdami kliedzieni arābu valodā, un notika otrs sprādziens. Cilvēki no trieciena tika pamesti gaisā. Apkārt mētājās cilvēku mirstīgās atliekas.

z

c

v

Zavantemas lidosta tika slēgta. Lidmašīnas novirzītas uz citām lidostām, piemēram, Parīzes un Frankfurtes. Šajās lidostās arī paaugstināts drošības līmenis. Pastiprināti drošības pasākumi tiek veikti arī Nīderlandes un Lielbritānijas lidostās.

9:19 pēc vietējā laika – tikai 79 minūtes pēc pirmajiem sprādzieniem, terorakts notika arī metro stacijā, nogalinot vismaz 20 cilvēkus.

x

n

Beļģijas krīzes centrs slēdza sabiedrisko transportu un lūdza cilvēkiem nesūtīt īsziņas un neizmantot sociālos tīklus. Tāpat iedzīvotājiem tika lūgts palikt vietās, kur tie atrodas un bez vajadzības nepārvietoties pa pilsētu.

Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels notikušos uzbrukumus ir nosaucis par “akliem, vardarbīgiem un gļēvulīgiem uzbrukumiem”.

Pēc teroraktiem darbu pārtraucis gan Beļģijas federālais parlaments, gan Flandrijas parlaments. Eiropas Komisija devusi rīkojumu ES institūciju darbiniekiem neatstāt savas darbavietas vai dzīvesvietas.

Lai gan neviens pagaidām nav uzņēmies atbildību par notikušajiem sprādzieniem, “Islāma valsts” atbalstītāji tīmeklī pauž sajūsmu par šo noziegumu.

Bojāgājušo un ievainoto skaits mainās, taču pagaidām tiek ziņots par 34 mirušiem cilvēkiem un 170 ievainotiem.

Avots: Daily Mail

Leave a Comment