VIDEO: “Suņu būda” atkal ēterā. Šoreiz spraiga saruna ar veselības ministru Gunti Belēviču..

Ilgāku laiku no Artusa Kaimiņa „Suņu būdas” nebija ne miņas. Taču viņš atkal ir atpakaļ ar lielu vērienu. Turklāt jaunās telpās. Šoreiz viņa saruna ir ar ārstu, biofiziķi, farmaceitu, uzņēmēju, Latvijas veselības ministru un Saeimas deputātu Gunti Belēviču.

Cilvēkiem pagalam nepatīk tas, kas notiek ar veselības nozari Latvijā. Daži labi ģimenes ārsti pat sadomājuši saviem pacientiem izsniegt Belēviča un Kučinska telefona numurus, lai pacienti ar savām sūdzībām vērstos pie notiekošā vaininiekiem. Uz to Belēvičs atbildēja, ka ir gatavs atbildēt uz jebkuru zvanu, ja tas tiks veikts uz darba telefonu Veselības ministrijā. Bet šoreiz ne par to..

Tiešām iesakām noskatīties! Domājiet līdzi un analizējiet!

“Ministrs neslēpj, ka varas vertikāle veidojas veiksmīgi- ir pat viens bijušais atašejs un arī savs dzērājs.
Diemžēl, 5654 EUR pacientu naudas Slimnīcu biedrība tērē viņa nomelnošanas kampaņai, bet pa 17 milj. Veselības ministrija iedvesmos visiem būt veseliem un neslimot. Tad arī rindas slimnīcās nebūs.
Un vēl tērēs naudu Veselīgo pašvaldību tīkla sabiedrības veselības vairošanai- tad vispār vairs slimo cilvēku nekad un nekur nebūs.
Bet par rezidentiem ir tā- veidojās apburtais loks: rezidenti ir par daudz – lauku slimnīcās pietrūkst ārsti- vecie dakteri jaunos savās vietās nelaiž- rezidenti ir par daudz…….Tas, ka medicīnas studenti jau 2. vai 3. kursā sāk mācīties vācu, zviedru, itāļu vai norvēģu valodu, lai brauktu prom un strādātu par rezidentu citā valstī, tas ministru neuztrauc. Jo viņi, taču atgriezīsies!
Belēvičs laipni aicina Artusu ciemos apskatīt gleznas, grafikas un skices. Bentilijā var sēdēt tikai kādam blakus un gulta pa 12 000EUR- nevar saprast ir vai nav.
Un vēl, Belēvičam ir bankā kredīts, sieva, kurai jau ir bijis vīrs- celtnieks, kurš būvē Stradiņu slimnīcu.
Un vēl, ministram ir jocīgi smiekli.

Skaties un neslimo.
Suņu Būda. Vau.”

VIDEO:

https://youtu.be/HI1hm4BiWDU

Leave a Comment