VIDEO: Kas notiek ar organismu, kad cilvēks atmetis kaitīgo ieradumu – smēķēšanu!

Iespējams, katra smēķētāja dzīvē pienāk brīdis, kad galvā iezogas doma – vajadzētu atmest smēķēšanu. Tomēr uzdevums ir grūti izpildāms – iespējams, tieši smēķēšana izraisa vislielāko atkarību. Daudzi tam pat neķeras klāt!

Tomēr interesanti zināt, kas notiek ar cilvēka organismu, kad viņš(-a) ir nolēmis(-usi), ka ir pienācis laiks atmest kaitīgo ieradumu:

20 minūtes pēc tam, kad cilvēks ir izpīpējis savu pēdējo cigareti, viņa pulss un asinsspiediens atkal ir normas robežās. Rokas kļūst siltākās, jo asinis sākušas straujāk cirkulēt.

Pēc 8 stundām nikotīna līmenis organismā ir divas reizes zemāks. Skābekļa līmenis asinīs atgriežas normas robežās – uzlabojas miegs un muskuļu darbība.

Pēc 1-2 mēnešiem kļūst vieglāk elpot, taču priekšā gaidāms grūts posms – gribēsies atkal smēķēt. Vajadzība pēc cigaretes būs stiprāka, kā nekad iepriekš. Ja smēķētājs tiek pāri šim periodam, tad visticamāk, būs spējīgs atmest smēķēšanu pavisam.

Pēc 3 mēnešiem sportošana nesagādās nekādas problēmas. Klepus praktiski izzudīs. Uzkāpt pa trepēm arī būs nieka lieta.

Pēc gada risks saslimt ar kādu sirds slimību būs divas reizes mazāks. Visas pozitīvās izmaiņas notiks jau pirmajā gadā.

Pēc 5-15 gadiem insulta vai infarkta risks strauji samazināsies. Pēc 10 gadiem iespējamība saslimt ar plaušu vēzi būs nesmēķējoša cilvēka līmenī. Pēc 15 gadiem sirds būs tikpat vesela, kā cilvēkam, kas nekad nav smēķējis.

Un, lūk, oriģināls video par pozitīvajiem efektiem, atmetot smēķēšanu un kā organisms pats sevi atjauno:

VIDEO:

Leave a Comment