FOTO: Lūk, tā ir jāsvin 95-tā dzimšanas diena! Gabrāns Mateušs no Baltinavas uzaicināja ciemos visus!

Kādam latviešu kungam Gabrānam Mateušam šajā nedēļas nogalē apritēja 95 gadi un viņš uz savu 95-to dzimšanas dienu aicināja visus! Viņš ielūgumu par savu gaidāmo dzimšanas dienu bija pielicis pie vietējā Baltinavas ziņojumu dēļa!

Gabrans-Mateuss-1

“Savu 95. dzimšanas dienu atzīmēšu 20. augustā plkst. 14. Speciāli neviens netiek lūgts, bet gaidīšu visus, sevišķi darba biedrus! Mantas man nevajag, visa gana! Būs mūzika!!! Ja paņemsiet groziņus, ciemošanās līdz apnikšanai!” 

Portāls Delfi raksta, ka pret šādu ielūgumu vienaldzīgi nevarēja palikt arī LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuves (LFK) darbinieki, kas pašlaik ir ekspedīcijā Ziemeļlatgalē . Viņi LFK 53. ekspedīcijas Ziemeļlatgalē ietvaros Baltinavā apmeklēja brašā kunga dzimšanas dienas svinības.

“Ieraudzījām sludinājumu Baltinavā pie ziņojumu dēļa un nolēmām sveikt ar dziesmu un īsu apciemojumu brašo, dzīves pieredzes bagāto kungu 95. gadskārtā,” portālam “Delfi” stāsta LFK pārstāvji, kuri labprāt dalījās ar fotogrāfijām no dzimšanas dienas svinībām Baltinavas pusē.

Lūk, arī pāris bildes no svinībām:

Gabrans-Mateuss-4 Gabrans-Mateuss-3 Gabrans-Mateuss-2.jpg

Foto: Rita Treija / Avots: Delfi.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment