Cepta menca krēmīgā mērcē ar zaļumiem

Pat neatceros, kad pēdējo reizi ēdu miltu panējumā ceptu zivi. Atmiņas par to ir vairāk saistītas ar bērnību, kad mājās bieži gatavoja šo tradicionālo ēdienu.

Panēts zivs gabals, kraukšķīgs no ārpuses un mīksts no iekšpuses, bija īsts gardums. Taču laiki mainās, un manā ikdienas ēdienkartē šādas zivis ir kļuvušas reti sastopamas.

Tagad es lielākoties gatavoju zivis bez panēšanas. Šāda gatavošanas metode ir vienkārša un ātra, un, galvenais, ļauj zivīm izcelt savu patieso garšu.

Vienkārši apcep zivis sviestā un pievieno kādu gardu mērci – tāpat kā šajā receptē. Rezultātā iegūstam ēdienu, kas ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs.

Šī metode ir piemērota jebkurām baltajām jūras zivīm, piemēram, plekstei, roķei vai pat sams un zandarts. Šāds ēdiens ir lielisks, ja vēlies izbaudīt zivis ar minimālu piepūli, bet maksimālu garšu.

Ja vēlies kārtējo reizi sagatavot garšīgu un vienkāršu zivi, šī recepte ir ideāla izvēle. Tas ir viegls veids, kā sagatavot ēdienu, kas ir gan barojošs, gan apmierinošs, un tu noteikti novērtēsi tā garšu un vienkāršību.

Sastāvdaļas 4 porcijām :

Velku mencas fileja 600 grami sviests 30 grami ķiploku 2 krustnagliņas neliels ķekars zaļo sīpolu 30 grami krējums 20% 180 ml. graudainas sinepes 2 tējk neliels pētersīļu ķekars 20 grami sāls un pipari pēc garšas

Ēdienu gatavošanas recepte :

Sagrieziet zivis porcijās. Noslaukiet ar papīra dvieli, sāli un pipariem. Uzkarsē sviestu pannā uz vidēji augstas uguns. Novietojiet zivis un apcepiet no abām pusēm, līdz tās ir gandrīz pilnībā gatavas.

Izņem uz šķīvja un turi siltumu (zivi var pārklāt ar foliju). Pannā liek smalki sagrieztu ķiploku un sīpolu (tikai baltās un gaiši zaļās daļas) un maisot apcep. pusminūti.

Ielejiet krējumu, pievienojiet sinepes un sasmalcinātus pētersīļus. Sāls.

Samaisa un uzvāra. Tiklīdz krējums sāk sabiezēt, pievienojiet zivis mērcei. Uzsildiet pāris minūtes.

Lai labi garšo!

Leave a Comment