Ceptas vistu ciskas apelsīnu marinādē

Šo recepti var izmantot jebkuras vistas daļas cepšanai, un katru reizi tā būs garšīga un apmierinoša.

Manā variantā es izvēlējos vistas ciskas ar izgrieztu kaulu, jo tās ne tikai izcepas ātrāk, bet arī saglabā mitrumu un garšu, padarot ēdienu īpaši sulīgu. Vistas gaļa ir lielisks pamats, ar kuru var strādāt, jo tā labi uzņem dažādas marinādes un garšvielas.

Runājot par garnīru, tas var būt jebkurš, ko jūs un jūsu ģimene iecienāt. Pēdējā laikā es esmu izvēlējies sagriezt svaigus dārzeņus, piemēram, kraukšķīgus gurķus, krāsainus saldos paprikas un aromātiskus tomātus. Ja ir iespēja, cenšos izvēlēties vietējos dārzeņus, kas ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi. Šie dārzeņi lieliski papildina vistas gaļu un piešķir ēdienam krāsainību un tekstūru.

Lai marināde būtu patiesi īpaša, varat pievienot citrusaugļus, piemēram, apelsīnus vai citronus, kas piešķir svaigumu un skābumu, izcelt vistas garšu un piešķirt ēdienam izsmalcinātību. Marinēšanai ir ieteicams atstāt vistas gaļu vismaz uz stundu, lai visi garšas elementi varētu izsūkties.

Gatavojot šo ēdienu, neaizmirstiet par radošumu! Eksperimentējiet ar garšvielām, pievienojiet savu iecienīto ķiploku vai pat dažas svaigas garšaugu lapas. Tas ļaus jums pielāgot ēdienu savām vēlmēm un radīt jaunas kombinācijas.

Sastāvdaļas 6 porcijām :

vistas ciskas 8 gab. liels oranžs 1 gab sojas mērce 2 ēd.k. sausie ķiploki 1/2 tējk. cukurs 1 ēd.k. sāls pēc garšas

Ēdienu gatavošanas recepte :

Izgrieziet kaulus no augšstilbiem (pēc izvēles) un ievietojiet bļodā. Izspiediet no apelsīna sulu un sarīvējiet miziņu.

Vistas gaļai pievieno sulu, 1 ēd.k. miziņa, cukurs, sojas mērce, sausie ķiploki un sāls.

Samaisa un ļauj marinēties 15-20 minūtes. Pārnes uz ugunsdrošu formu.

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz gatavs, apmēram 35-40 minūtes.

Lai laba apetīte!

Leave a Comment