2. februārī Kalnciema kvartālā tirgus un bērnu grāmatas atklāšana

2. februārī plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartālā notiks zemnieku, amatnieku un mājražotāju tirgus, kas katru sestdienu priecē ar retiem un vērtīgiem produktiem. Šajā dienā būs liels notikums visiem topošajiem dizaineriem – kopā ar izdevniecību “Droši un koši” atklāsim bērnu grāmatu “Gribu būt dizainers”.

Zemnieku saimniecība “Zvirgzdkalni” katru nedēļu piedāvā ne tikai svaigu tītara gaļu, bet arī siltas pusdienas – ķirbju zupu un aromātisku buljonu. Savukārt paipalu olu ferma „Rīta putni” cienā apmeklētājus ar paipalu olu iesmiņiem un uz vietas gatavotām vafelēm, creme brulē un paštaisītu liķieri. Augsvērtīgas šitake sēnes var atrast tepat Latvijā – Imants Urpens, “Šita&ke” saimnieks, var lepoties ar pusotra hektāra plantāciju un vairāk nekā 10 tūkstošiem koku, uz kuriem aug veselīgās Japānas sēnes. Vecāki, kuri domā, kā pacienāt bērnus ar ķirbi vai burkānu, droši var doties pie ģimenes uzņēmuma “Liepa”, kas vāra dabīgas konfektes no ogām, augļiem un dārzeņiem.“Mežrozītes.lv” pieder Latvijā lielākais mežrozīšu lauks, kurā mājražotāji rūpīgi ievāc ogas un pagatavo dabīgus ievārījumus, sīrupus, sukādes un pat karameles. Tirgū būs arī visu veidu produkti no smiltsērkšķiem, ko sarūpēs zemnieku saimniecība “Mežmalas”.

Tie, kas nolēmuši kļūt par dizaineriem, plkst. 13.00-15.00 izdevniecības “Droši un koši” grāmatas atklāšanā varēs satikt autori un dizaineri Dainu Gāgu Ēķi, uzzināt par visiem amata noslēpumiem un apgūt prasmes, kas jāzina katram profesionālim – kā izvēlēties īsto formu un krāsu, atrast piemērotas pogas, uzskicēt neparastu cepuri un izdomāt kleitai oriģinālu nosaukumu. Lai attīstītu iztēli, Daina iemācīs, kā rakstīt vēstules, izmantojot tikai zīmējumus. Grāmatas atklāšanas svētkos ar muzikālajiem sveicieniem viesosies Martas Sproģes ģimene.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment