20. nedēļā viņi uzzināja, ka bērns neizdzīvos, tomēr nolēma viņu laist pasaulē.. Apbrīnojama iemesla dēļ..

Daudzi vecāki, uzzinot šādus jaunumus, iespējams, pārtrauktu grūtniecību, taču Kerija un Roijs pieņēma grūtu, nesavtīgas mīlestības pilnu lēmumu – sieviete turpinās iznēsāt mazuli, lai pēc piedzimšanas ziedotu bērniņa orgānus citiem mazuļiem.

Kerija nolēma dalīties savā pieredzē un piedzīvotajās emocijās sociālajā tīklā facebook. Viņa tur ievietoja ultrasonogrāfijas fotogrāfiju ar tekstu:

“Viņai ir perfektas kājas un rokas. Viņai ir perfektas nieres un plaušas, un perfektas aknas. Diemžēl viņas smadzenes nav perfektas..”

Mazulītei atklāja anencefāliju – viņai nav smadzeņu.

Tā ir reta saslimšana, kas vērojama tikai vienā no 10 tūkstošiem grūtniecību.

Eva – tā sauca pāra meitiņu – kuras sirds vārstuļus, aknas un nieres, kā arī iespējams aizkuņģa dziedzeri, saņems citi mazuļi, kam tas ir nepieciešams. Meitenītes plaušas tiks ziedotas pētījumu veikšanai.

“Tas nebija viegls lēmums,” sociālajā tīklā rakstīja Kerija. “Nākamo 20 nedēļu laikā es jutīšu viņas spērienus, žagas, dzirdēšu viņas perfektos sirdspukstus .. un es apzinos, ka viņa dzīvos vien dažas stundas pēc piedzimšanas.”

Kerijas vīrs nespēj beigt jūsmot par savu sievu – par viņas drosmi, nesavtību un vēlmi palīdzēt citiem cilvēkiem.

Reiz viņš raudzījās uz aizmigušo sievu, kas zem sirds nesa abu vēl nedzimušo meitu, un rakstīja:

“Kādu vakaru es vēroju savu aizmigušo sievu, kas mierīgi gulēja uz dīvāna. Skatījos uz viņas lielo vēderu, kurā atradās mūsu meita, kas pēc dzimšanas nenodzīvos pat pāris dienas, un jūsmoju par šo sievieti, ko redzu. [..] Visbriesmīgākajā savas dzīves brīdī, kad viņa uzzina, ka gaidāmais bērniņš neizdzīvos, viņai vajadzēja mazāk par minūti, lai pieņemtu lēmumu glābt citu bērnu dzīvības. Tas ir visapbrīnojamākais, ko savā dzīvē esmu pieredzējis!”

“Dienā, kad Eva būs gatava ieraudzīt šo pasauli, mēs visi dosimies uz slimīcu, taču atgriezīsimies mājās bez viņas..”, skumji raksta Roijs.

“Daudzi cilvēki saka: “Es to nemainītu ne pret ko šai pasaulē!”, bet šo es mainītu, ja varētu. Es vēlos, lai mana meita būtu perfekta. Es vēlos, lai viņa nopūš sveci no pirmās dzimšanas dienas kūkas. Es vēlos, lai viņa sasit galvu pret kafijas galdiņu, kamēr mācās staigāt. Es vēlos, lai viņa sūta īsziņas zēniem. Es vēlos vest viņu pie altāra. Es tik ļoti vēlētos kaut varētu to visu mainīt, bet tas nav manos spēkos. Tā ir mūsu realitāte. Un nekas to nespēs apturēt,” emocionāls ir Evas tētis..

Avots: Daily Mail

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment