7 baušļi, kas tēvam ir jāiemāca savai meitai, jeb kā izaudzināt laimīgu sievieti!

4. Esi pašpietiekama

Protams, vecākiem ir grūti uz bērna gaitām raudzīties no malas un neskriet palīgā ikreiz, kad bērns pakritis. Ne vienmēr bērns ir jāglābj no katras likstas, sevišķi, ja runa ir par naudu. Tēvam ir jāiemāca meitai būt finansiāli neatkarīgai. Lai spētu sevi nodrošināt, viņai nav nepieciešams vīrietis kā naudas avots. Viņai to nevajag, lai apliecinātu savu statusu un nav jāizvēlas vīrieši, vērtējot viņu maku biezumu. Tā vietā ir jāizvēlas partneris, kurš viņai patiešām patīk. Tāpēc tēvam ir jāizbeidz tēlot meitas bankomātu, tā var tikai kaitēt, ne palīdzēt.

 

5. Uzņemies atbildību par savām kļūdām

Tas nav viegli, to izdarīt ir grūti pat pieaugušajiem. Tas nozīmē ne vien atzīt, ka tev nav bijusi taisnība, bet arī izlabot sadarīto. Tā vietā, lai iedotu gatavu risinājumu, palīdzi savai meitai saprast, kur viņa kļūdījusies un kā to varētu labot.

Ļaujot uzņemties atbildību par savām kļūdām un izlabot tās pašas spēkiem, tēvs meitai palīdz saprast, kā kontrolēt sliktās un labās lietas, kas dzīvē mēdz notikt.

 

6. Neviens nav ideāls

Sabiedrības uzspiestie standarti liek uztraukties par to, vai mums ir perfekts augums, karjera un ideāla ģimene. Nav brīnums, ka sievietes arvien vairāk kļūst pārņemtas ar sevi un savu izskatu. Tēvam jau bērnībā meitai vajadzētu skaidrot, ka neviens nav ideāls. Piemēram minot paša trūkumus, kļūdas un nepatīkamus atgadījumus. Psihologi uzsver, ka tieša un atklāta tēva saruna ar meitu par sabiedrībā valdošajiem stereotipiem attiecībā uz sievietes izskatu un pārējām lietām vēlāk palīdzēs viņai atšķirt pareizo no nepareizā.

 

7. Īstai mīlestībai nav nosacījumu

Tētis visu laiku ir darbā, bet nedēļas nogalēs mēs ejam uz veikalu un pērkam visu, ko es vēlos. Izklausās dzirdēts? Bērna lutināšana, nevaļas kompensēšana ar dāsnām dāvanām tēta mīlestības apliecināšanai sākumā var likties laba doma. Taču padomājot ilgāk saproti – ir vērtīgāki veidi, kā izrādīt savu mīlestību. Mīlestība nediktē nosacījumus, neliek bērnam pateicības dēļ par to, ka viņu mīlam, sākt dzīvot pēc mūsu norādījumiem. Ja tā notiek, tad visbiežāk tā ir izlikšanās, lai saņemtu kāroto.

Un otrādi – tēvam nav jāapber meita ar dāvanām tikai tādēļ, lai pierādītu savu mīlestību. Daudz vērtīgāks būs kopā pavadīts vakars pašas nevaļīgākās nedēļas noslēgumā.

 

Iedrošini savu meitu būt labākajai pašas spēkiem, bet tajā pat laikā liec viņai saprast, ka tētis vienmēr ir gatavs palīdzēt. Neatkarīgi no tā, ko meita izlems darīt. Velti meitai savu laiku un uzmanību – ieklausies viņas teiktajā, esi klāt svarīgos notikumos. Neraugoties uz to, ko teiks vai padomās citi, apskauj un samīļo savu meitiņu. Arī tad, ja viņai ir jau 20. Tas ir veids, kā tēvs var meitai parādīt, ka viņš nejūtas neērti, jo viņa kļūst pieaugusi, sievišķīgāka – tētis lepojas un mīl savu meitu.

Avots: Puaro.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment