VIDEO: Nils Ušakovs skaidro karikatūru lietu: “Es rīkotos citādāk, taču vēstījums paliktu nemainīgs!”

Raidījumā “Rīta Panorāma” viesojās Rīgas mērs Nils Ušakovs. Viņam tika uzdoti daudz jautājumi, kas raisījuši sabiedrībā lielu neizpratni, lai neteiktu vairāk. Piemēram, par zemās grīdas tramvaju iepirkšanu par milzu naudu – 62 miljoniem, par jauna bruģa uzlikšanu Kr. Barona ielā un drīz vien gaidāmo cauruļu maiņu, par autostāvvietām Rīgas centrā, par Krievsalas projektu un, protams, par Nila Ušakova karikatūrām.

Rīgas mērs pauda nožēlu, ka daži indivīdi tajā ir saskatījuši ņirgāšanos par vēsturi. “Kā saka mana sieva – tev nevajag runāt par šo tematu, jo tu esi krievs, lai ko tu neteiktu, tevi lamās un tevī neviens neklausīsies”, iesāka Ušakovs. Viņa mērķis bija parādīt cilvēkiem, ka politiķi aizmālē iedzīvotāju acis, ķeroties pie vēstures jautājumiem, būtiskās tagadnes un nākotnes lietas atstājot novārtā. Pie tā, ka cilvēki dzīvo nabadzībā ir vainojami politiķi, kas 25 gadus neatkarīgajā Latvijā ir bijuši pie varas, nevis Padomju savienība.

Atbildot uz jautājumu, vai viņš izdarīto nožēlo, Rīgas mērs teica, ka viņš rīkoties citādāk. Varbūt neņemtu bildes no interneta, taču savu vēstījuma pamatdomu nemainītu. Viņš, iespējams, esot stūrgalvīgs un vēl nenobriedis politikā, taču turpinās teikt to, ko uzskata par pareizu.

VIDEO:

Leave a Comment