Parīzes teroraktos apsūdzēta Abdeslama advokāts ir skarbs: “Viņš ir pakaļa no Molenbekas. Stulbs kā tukšs pelnu trauks!”

Ikvienam noziedzniekam ir tiesības uz advokātu, pat tādam, kurš ir atbildīgs par 130 cilvēku nāvi Parīzes teroristu uzbrukumos. Taču arī advokāti ir cilvēki, kuri nebaidās paust savas patiesās domas par aizstāvāmo..

Part-PAR-Par8330498-1-1-0

Beļģijas prokurors apstiprināja, ka Salahs Abdeslams, kurš tiek turēts aizdomās kā galvenais atbildīgais par Parīzē notikušajiem teroraktiem, trešdien ticis izdots Francijas varas iestādēm. Taču Eiropā meklētākais cilvēks nebūt nav kriminālu noziegumu ģēnijs, kā iepriekš tika apgalvots. Abdeslams, kas 13. novembrī kopā ar domubiedriem nogalināja 130 cilvēkus ir “idiots, kurš tika iesaistīts darbībās, kurām viņa prāts un spējas netika līdzi”.

Abdeslams tika apcietināts 18. martā Beļģijas pilsētā Molenbekā pēc 4 mēnešus ilgas bēguļošanas.

media_xll_8500141

Aizdomās turēto teroristu Francijā aizstāvēs Frenks Bērtons (Frank Berton). Beļģijā šos pienākumus veica Svens Merijs (Sven Mary) (attēlā). Jaunais advokāts savā komandā ir iekļāvis arī Abdeslama iepriekšējo aizstāvi – Meriju, taču viņš tam varētu arī nepiekrist. Izdevumam “Libération” viņš rakstīja: “Es nezinu, vai turpināšu aizstāvēt Salahu Abdeslamu pēc tam, kad viņš ir nodots Francijai. Nav viegli strādāt pie viņa aizstāvības, jo tas man rada neko citu kā problēmas: esmu vairākkārt iespaidots no viņa puses – gan fiziski, gan mutiski, ” Merijs piebilda.

Svens Merijs neuzskata, ka Abdeslams ir ģēnijs un noziegumu izplānotājs, kā to apgalvoja izmeklētāji. “Viņš ir pakaļa no Molenbekas, kas sāka kā parasts noziedznieks – drīzāk sekotājs, nevis līderis. Viņa inteliģences līmenis ir kā tukšam pelnu traukam. Pilnīgi tukšs cilvēks. Viņš ir spilgts GTA (Grand Theft Auto) paaudzes piemērs, kuri uzskata, ka dzīvo videospēlē. Viņš kopā ar saviem draugiem ir licis vienai reliģijai izskatīties slikti.”

Avots: vice.com, Foto: yahoo.com, hln.be

Leave a Comment