Valsts policija brīdina Latvijas iedzīvotājus!

kak-vybrat-gazovyj-schetchik

Latvijā ir bijuši vairāki gadījumi, kad, izmantojot gados vecu un naivu cilvēku uzticību, uzdodoties par AS “Latvijas Gāze” darbinieku vai policistu, iekļūst svešos dzīvokļos un apzog to iemītniekus.

Latvijas Valsts policijai ir informācija par kādu 1980. gadā dzimušu vīrieti, kurš maija sākumā Imantā šādā veidā apzadzis vairākus cilvēkus. Viņš iekļuva cilvēku mājvietās, izliekoties par gāzes dienesta darbinieku, kam jāpārbauda gāzes skaitītāja rādījumi. Vienā epizodē viņš pat izlicies par policistu. Vīrietis izmantojis brīžus, kad svešo dzīvokļu iedzīvotāji nav blakus, tad pārmeklējis telpas un nozadzis naudu.

Zaglis, kurš jau iepriekš bijis sodīts, nav spējis uzrādīt dokumentus, ka tiešām strādā sevis nosauktajās iestādēs. Cilvēki viņu ielaiduši savās mājās neuzmanības dēļ.

Aizdomās turamais tika aizturēts savā dzīvesvietā – Iļģuciemā. Kopumā viņš ir apmuļķojis vismaz 3 personas. Viņa guvums – 750 eiro. Cietušo skaits gan varētu būt lielāks, tāpēc, ja esat šādā veidā piemānīts vai zināt, kādu, kas ir cietis no šī cilvēka, tad vērsieties policijā ar iesniegumu vai zvaniet uz tālruņa numuru 110.

Valsts policija brīdina – nelaidiet svešus cilvēkus savā mājā tikai tāpēc, ka viņš/viņa izskatās uzticams/uzticama un apgalvo, ka strādā konkrētā iestādē, taču nespēj to pierādīt ar dokumentiem. Vajadzības gadījumā droši piezvaniet uz iestādi, lai noskaidrotu, vai tāds darbinieks tur strādā.

Avots: brivbridis.lv

Leave a Comment