Šoferīt, pārbaudi savu medicīniskās izziņas derīgumu! Izvairīsies no liekiem sarežģījumiem!

izz

Autovadītāj, iespējams, ka tava medicīniskā izziņa ir beigusies! Un ja tā ir noticis, tad būsi gards kumosiņš Ceļu policijas darbiniekiem. Izrādās, ka, ja šoferim ir beigusies medicīniskā izziņa, tad viņa autovadītāja apliecība automātiski kļūst nederīga. Ja pa ceļam gadās sastapt Ceļu policijas darbiniekus, tad viņi var uzlikt sodu 40 eiro apmērā vai pat atņemt autovadītāja apliecību – un tālāk mājās jātiek paša spēkiem – ar taksi, ar autobusu vai kādu izpalīdzīgu draugu.

Likumā jau sen ir iekļauta norma, ka autovadītāja apliecība bez medicīniskās izziņas nav derīga. Taču šo normu autovadītāji nezina vai par to ir piemirsuši. Šogad jau 154 autovadītājiem tikusi atņemta autovadītāja apliecība nederīgas medicīniskās izziņas dēļ, taču CSDD dati liecina, ka bez derīgas medicīniskās izziņas šobrīd ir seši tūkstoši autovadītāju. Tikai tad, kad medicīniskā izziņa ir atjaunota, autovadītājs saņem savu apliecību atpakaļ. Tiesa gan – ne visiem izdodas iziet medicīnisko komisiju ar pirmo reizi. Visbiežāk – šoferi ap 40 gadu vecumu ierodas uz izmeklēju un dodas prom bez atjaunotas medicīniskās izziņas, jo viņiem ir stipri paaugstināts asinsspiediens.

Autovadītājiem veselības pārbaude ir jāveic reizi 10 gados. Taču cilvēkiem, kas sasnieguši 60 gadu vecumu, medicīniskā pārbaude tiek veikta reizi 3 gados. Šīs pārbaudes ir būtiskas, jo bieži vien ceļu satiksmes negadījumus izraisa cilvēki, kas sēdušies pie stūres ar nopietnām veselības problēmām.

Avots: skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment