Latvijā darbību uzsākusi pirmā otrreizējā e-biļešu tirdzniecības platforma

Darbu oficiāli sākusi Latvijā pirmā legālā biļešu un dāvanu karšu otrreizējās tirdzniecības platforma BilesuTirgus.lv.

BilesuTirgus.lv piedāvā legālu veidu pasākuma biļešu īpašniekiem, kas paši nevar apmeklēt konkrēto pasākumu, ērti pārdot savas biļetes, savukārt pircējam – droši un ar naudas garantiju iegādāties biļeti, turklāt par godīgu cenu.

Pirmās nedēļas novērojumi liecina, ka pēdējā brīža piedāvājumi, piemēram, pēdējās dienās vai pat vien dažas stundas pirms pasākuma, mēdz būt par ļoti labām cenām – ja biļetes pārdevējs ir pilnībā pārliecināts, ka nevarēs pasākumu apmeklēt, tad ir gatavs no savas biļetes šķirties, atpakaļ saņemot tikai daļu no sākotnējās cenas. Par izdevīgākajiem piedāvājumiem tiek regulāri informēts arī BilesuTirgus.lv sociālo tīklu kontos.

Platforma veidota arī patērātājiem draudzīgā un godīgā veidā, proti, katra ievietotā biļete tiek pārbaudīta, pārdevējs var reģistrēties tikai ar Facebook kontu un Latvijā atvērtu bankas kontu. Vienlaikus, lai pilnībā izslēgtu krāpšanās riskus, pārdevējam nauda par platformā pārdoto biļeti tiek pārskaitīta nākamajā dienā pēc pasākuma. Tādējādi veidojas būtiska pievienotā vērtība un pilnībā samazināti krāpniecības riski, salīdzinot ar klasiskajiem sludinājumu portāliem vai biļešu tirdzniecību sociālajos tīklos, nemaz nerunājot par tā dēvēto tirdzniecību “no rokas”.

Vienlaikus platformas veidotāji īpaši uzsver, ka tā nav paredzēta spekulantiem. Biļetes maksimālais uzcenojums, salīdzinot ar tās orģinālo cenu, nevar būt lielāks kā 20%, kas paredzēts tikai tādēļ, lai biļetes īpašnieks varētu atgūt naudu par komisijām, ko biļešu iegādes brīdī samaksājis biļešu tirdzniecības uzņēmumam.

Platformas veidotāji, ņemot vērā sava pakalpojuma unikalitāti reģionā, turpina apzināt iespējas paplašināties Baltijas mērogā un plašāk. Tāpēc plānots aktīvi meklēt iespējas piesaistīt papildus finansējumu, piemēram, no investoriem, riska kapitāla vai jaunuzņēmumu atbalsta instrumentiem, lai tālāk attīstītu platformu un jaunuzņēmuma darbību.

Seko BilesuTirgus.lv sociālo tīklu kontiem:

Facebook: @BilesuTirgusLV

Instagram: @bilesutirgus.lv

Twitter: @BilesuTirgusLV

Leave a Comment