“Mazais finansists” – vasaras nometne, kurā bērniem būs iespēja apgūt finanšu pratību

Lai palīdzētu gūt vērtīgas zināšanas un jēgpilni pavadītu vasaras brīvlaiku, no 4. līdz 26. jūlijam 7–11 gadus veci bērni aicināti piedalīties dienas nometnē “Mazais finansists”, kur aizraujošās nodarbībās varēs gūt atbildes uz dažādiem ar finanšu pratību saistītiem jautājumiem.

Nometni organizē dienas nometne “Brīnumzeme” sadarbībā ar Swedbank Finanšu institūtu, un tā norisināsies Swedbank centrālajā ēkā Balasta dambī. Nometnes mērķis ir palīdzēt bērniem izprast nezināmo – kas ir nauda, kur to iegūst, kādi ir naudas veidi, kā pārliecināties par naudas drošību, kā veidot veselīgas attiecības ar finanšu pasauli. Katra nedēļa būs veltīta konkrētai tēmai – naudai, kā to nopelnīt, kā apdomīgi tērēt, kādēļ nepieciešami uzkrājumi, ļaujot bērniem piedzīvot katru tēmu visas nedēļas garumā.

“Vasara ir laiks, ko vecāki nereti gaida ar bažām, kā nodrošināt saturīgu laika pavadīšanu savām atvasēm, kamēr bērni nepacietīgi gaida sen kārotās brīvās dienas no skolas. Dienas nometne “Mazais finansists” ir atbilde gan vecākiem, gan bērniem, kur jēgpilni pavadīt brīvo laiku, apvienojot radošo, aktīvo un izglītojošo. Turklāt prasmei rīkoties ar naudu ir būtiska loma visas dzīves garumā, sākot ar kabatas naudas apdomīgu tērēšanu, studiju maksas finansēšanu un beidzot ar uzkrājumu veidošanu dažādiem dzīves mērķiem,” saka Swedbank Finanšu institūta vadītājs Reinis Jansons.

Dalībnieki varēs izmēģināt spēkus gan rokdarbos, gan rotaļās un spēlēs svaigā gaisā, kā arī nodarbībās par nedēļas tēmu, kas ļaus ne tikai iegūt jaunas zināšanas, bet arī eksperimentēt, apgūt dažādas prasmes, piedalīties interesantās sarunās un piedzīvot aizraujošus pārsteigumus. Bet īpaša viktorīna reizi nedēļā ļaus novērtēt iegūtās zināšanas.

“No pieredzes varu teikt, ka, organizējot dienas nometnes, ir svarīgi piedāvāt bērniem interesantu un oriģinālu saturu. Nometne “Mazais finansists” būs īpaša ar savu tematisko virzienu, lai bērni var apgūt un uzzināt daudz jauna par finanšu pasauli. Tajā bērniem tiks piedāvātas radošās nodarbības un stāstu darbnīcas, ciemos nāks vieslektori un būs daudz citu interesantu aktivitāšu. Uzskatu, ka tiem bērniem, kuriem jau no mazotnes ir izpratne par to, kas ir nauda, kā to pelnīt un gudri tērēt, nākotnē, visdrīzāk, piemitīs arī finanšu staibilitāte un finansiālā labklājība,” norāda dienas nometnes “Brīnumzeme” organizatore Zanda Lazda.

Dienas nometnei “Mazais finansists” var pieteikties www.dienasnometne.lv.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment