Vistas gaļa ar gailenēm un spinātiem ar krēmīgu mērci

Šogad mežos ir ļoti bagāta gaileņu raža, kas ļauj mums eksperimentēt ar dažādām receptēm, kurās šīs sēnes ir galvenajā lomā.

Viena no jaunākajām idejām, ko es vēlos ar jums padalīties, ir gardais pamatēdiens, kura pagatavošanā tiek izmantotas gailenes.

Lai šo ēdienu pagatavotu arī ārpus gaileņu sezonas, var izmantot spinātus. Ja izvēlies saldētus spinātus, iesaku iegādāties veselus, nevis sasmalcinātus – tas parasti ir norādīts uz iepakojuma.

Gailenes nav vienīgās sēnes, kas piemērotas šai receptei. Ja tev pieejamas  apšu bekas, tās arī būs lielisks papildinājums šim ēdienam.

Ja nu sēņu izvēle ir ierobežota, šampinjoni var būt pēdējais līdzeklis, tomēr ar to arī vari iegūt lielisku rezultātu. Šī recepte ir universāla un ļauj pielāgoties tam, kas ir pieejams un garšo vislabāk.

Sastāvdaļas 4 porcijām :

Vidējais sīpols 1 gab bekons 100 grami sāpes 1 ēd.k. vistas ciskas bez kauliem 750 grami gailenes 200 grami sāls pēc garšas ūdens vai buljons 250 ml. spināti 100 grami krējums 33% 50 ml.

Ēdienu gatavošanas recepte : Smalki sagrieziet sīpolu un bekonu. Vistas gaļu sagriež mazos gabaliņos. Smalki sagrieziet ķiplokus. Nomazgājiet spinātus un noņemiet kātus. Lielās gailenes sagriežam gabaliņos, mazās atstājam veselas. Pannā uz vidējas uguns uzkarsē 1 ēd.k. augu eļļa. Pievienojiet sīpolus un bekonu un apcepiet, maisot, 2-3 minūtes.

Pievieno vistu un maisot cep vēl 2-3 minūtes.

Pievieno miltus un maisot cep vēl minūti. Nepārtraukti maisot, pievienojiet ūdeni, nokasot visas daļiņas, kas pielipušas pannas apakšā. Pievieno sāli pēc garšas un uzvāra. Ieliek gailenes.

Samaisiet, pārklājiet ar vāku un vāriet uz lēnas uguns 15 minūtes. Pievieno krējumu un spinātus.

Samaisa, uzvāra un noņem no uguns. Pasniedz ar rīsiem, kuskusu vai kartupeļiem.

Garša ir vienkārši fantastiska!

Leave a Comment