Aculiecinieka FOTO: Evakuators aizved bijušā maksātnespējas administratora Sprūda “Bentley”!

Pēteris nedēļas nogalē pamanījis un iemūžinājis foto, kā autoevakuators aizved nesen no apcietinājuma atbrīvotā bijušā maksātnespējas administratora Māra Sprūda “Bentley” markas automašīnu.

“Varbūt šis džips ir saplīsis. Taču varbūt tiek atjaunots sociālais taisnīgums?” jautā Pēteris.

Sprūds automašīnu iegādājās par 300 000 eiro.

Jau ziņots, ka Valsts policija (VP) aizdomās par noziedzīgiem nodarījumiem maksātnespējas procesa laikā aprīļa beigās aizturēja četras personas, tostarp jau citā kriminālprocesā apsūdzētā statusā esošo kādreizējo maksātnespējas administratoru Sprūdu un kādreizējo Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru un maksātnespējas administratoru Aigaru Lūsi.

Sprūdu Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes citā kriminālprocesā aizturēja arī pagājušā gada jūnijā. Sprūdu atbrīvoja šogad februārī pēc tam, kad tiesa viņam noteica pusmiljona eiro lielu drošības naudu. Šī ir lielākā drošības naudas Latvijas tiesu sistēmas vēsturē un to oficiāli samaksāja viņa brālis, uzņēmējs Kristaps Sprūds.

Iepriekš prokuratūra Sprūdam uzrādīja apsūdzību par izspiešanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Sprūdam inkriminē aptuveni miljons eiro izspiešanu grupā un šīs summas legalizēšanu.

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment