Aleksandrs Sokolovs skarbi par Latvijā dzīvojošo krievu nepieciešamību zināt latviešu valodu!

Savukārt, šo zemāk lasāmo ierakstu sociālajā tīklā Aleksands publicēja pāris dienas pirms pirmajā lapā lasāmā ieraksta.

Kāpēc cilvēki ļaujas manipulācijām un zombēšanai ??? Lasīju, ka Šadurskis piedāvā lai pamatskolas izglītība būtu tikai latviski. Protams, krievu aktīvisti uzreiz kliedz, – “ļaujiet cilvēkiem mācīties dzimtajā valodā”.

Bet ko tālāk? Ir ļoti mazs cilvēku skaits, kam dzimtā valoda ir krievu un kuriem ir izdevies tik pat labi iemācīties arī latviešu valodu. Būsim reālisti, kad cilvēks atver muti, uzreiz var saprast, kurš pabeidza krievu un kurš latviešu skolu.
Rezultātā, mums ir milzīgs daudzums jauniešu, kuri nevar pat komfortabli justies latviešu vidē, kuri caur masu medijam viegli ietekmējas no krievu propagandas un kuriem ir grūtības pilnvērtīgi būvēt karjeru šajā valstī.

Šī tēma man ir tuva, jo pašam dzimtā valoda ir krievu. Latviski es sāku mācīties no 10 klases. Šobrīd ikdienā es komunicēju latviski un krieviski runāju tikai, kad braucu pie vecākiem. Man bija ļoti grūti transoformēties no krievu uz latviešu. Pat tagad, joprojām man ir vieglāk lasīt krieviski nekā latviski. Pie tam, es nekad netikšu vaļā no sava akcenta.

Manas krievu valodas zināšanas, protams, liekas nav. Bet kur es to varu izmantot? Ar tēti runāt? Vai, lai krievu delfus lasītu?
Mana dzīve būtu vieglāka, ja dzimtā valoda būtu latviešu un perfekta krievu, nevis otrādāk, kā tagad.

Secinājums ir šāds. Ja cilvēks plāno dzīvot un strādāt te pat Latvijā, tad arī valodas zināšanai jābūt ideālai. Nu nevar no 16 gadiem iemācīties tā, lai saprastu un justu visas nianses. Jāsāk daudz agrākā vecumā.
Nav neviena spēcīga argumenta, kāpēc bērnam Latvijā ir jāmācās krieviski. Ja nu vienīgais, viņa vecāki necer, ka pēc kāda laika te atkal būs “krievu pasaule”.

Es uzskatu ka visas sarunas un aģitācija ap krievu skolām un izglītību krieviski, nāk tikai un vienīgi no pašas Krievijas. Tas ir krievu propagandas rezultāts.
Es nesaprotu tos vecākus, kuri paši, apzināti un brīvprātīgi, veļas lai viņu bērns būtu mazāk konkurētspējīgs un ar ierobežotām iespējām. Skumji.

Avots: Facebook / Facebook

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">MMM</cite>

    Pievienojos viedoklim!

  • <cite class="fn">Sarmite Redliha</cite>

    Paldies Jums Aleksandr par atbalstu un uzmundrinajumu krievvalodigiem jauniesiem un loti ceru,ka krievvalodigiem atrodas blakus tik jauks,saprotos un uzmundrinos krievalodigs draugs kurs velas nakotni savas tautas parstaviem,paldies velreiz jums Aleksandr un lieku ceribas uz jusu sapratu palidzet krievvalodigiem,lai veicas jusu tautai jo man lielaka dala draugu ir krievi jo man bija jamacas krievu valoda ko apguvu paris menesos,protams tas bija mana berniba 1960 gada kad man bija tikai 5 gadi jo gribeju iegut daudz jaunu draugu un tas iedarbojas un sobrid esmu lepna ka zinu krievu vakodu un to pasu novelu krieviem macities latviesu valodu no dzimsanas jo ta ir vinu nakotne,lai veicas.

  • <cite class="fn">Aldis</cite>

    +++

  • <cite class="fn">Valentīna Saleniece</cite>

    Paldies Sokolova kungam par šādu latviešu valodas zināšanu izpratni mūsu mazajā Latvijā.Kaut vairāk būtu tā domājošu krievu tautības cilvēku!

  • <cite class="fn">Zigrida</cite>

    Milie Tautieshi! Beidziet pleesties, tik daudz gadus sadziivojaam(krievi, latvieshi) Pati esmu krieviete kas dzimusi un uzaugusi Latvijaa(esmu Latvijas pilsone) un kaa krieviete nesaskatu nekaa apvainojosha tam ka briivi runaaju un rakstu abaas valodaas(krievu un latvieshu). Nu jau ilgus gadus dziivoju Irija un aiz cienas pret sho valsti runaaju arii anglu valodaa. Domaaju ka aiz cienas pret valsti kuraa Tu dziivo visu muuzu, nu nav tik gruuti iemaaciities to valodu.

Leave a Comment