Apple ATZĪST, ka apzināti palēnina vecos telefonu modeļus un to slēpa no lietotājiem!

Kompānija Apple ir spiests atzīt, ka, izmantojot programmatūras atjauninājumus, palēnina vecāko viedtālruņu darbību, atsaucoties uz BBC, raksta “Diena”.

Apple kritiķiem un lietotājiem aizdomas, ka kompānija, izmantojot atjauninājumus, palēnina vecās viedierīces, bija jau sen, taču nu kompānija to ir apstiprinājusi.

Tiesa gan, ja kritiķi saka, ka uzņēmums to dara, lai piespiestu klientus nopirkt jaunāko ierīces modeli, tad kompānija to noliedz un apgalvo, ka tas tie darīts tikai, lai paildzinātu iekārtas baterijas darbības laiku.

Pēdējo sarunu vilni par šo fenomenu izraisīja kāda interneta lietotāja publicēti iPhone 6S modeļa veiktspējas testi, vēlāk datus apstiprināja arī vairāki citi tehnoloģiju portāli.

Apple savā paziņojumā norādīja, ka litija jonu baterijas, laikam ejot, kļūst mazspējīgākas un tādējādi, var radīt enerģijas pārrāvumus, kas savukārt var izraisīt iekārtas elektronisko detaļu sabojāšanos. Tādēļ pagājušajā gadā iPhone 6 sērijas modeļiem tika izstrādāti atjauninājumi, kas samazina telefona veiktspēju, šādi “uzlabojumi” sagaida arī nākamo sēriju viedtālruņus.

Šobrīd, kā liecina BBC aptaujātie eksperti, baterijas nomaiņa tālrunim liks strādāt ar pilnu jaudu. Lai arī uzņēmuma skaidrojums ir racionāls, tomēr tehnoloģiju eksperti norāda, ka Apple nedrīkstēja patvaļīgi veikt šādas darbības un neinformēt lietotājus, kas ir samaksājuši par konkrētu iekārtu ar konkrētu veiktspēju.

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment