Arestē bankas kontu ar neredzīgai rakstniecei cilvēku saziedoto naudu acu operācijai!

2014. gada pavasarī rakstniece Elita Franciska Cimare kļuva par pirmās grupas invalīdi. Viņa zaudēja redzi retas kaulu smadzeņu asinsradošo šūnu slimības jeb policitēmijas dēļ. Pēc gada pret viņu tika uzsākts tiesvedības process. Spriedums tika pieņemts nepilnās 8 minūtēs, rakstniecei neesot klāt. Pēc tiesu izpildītāja lūguma viņai tika arestēts bankas konts un viņas dzīvoklim tika uzlikta piedziņas atzīme, kas liedz rīkoties ar savu nekustamo īpašumu. Nepatīkamais šajā gadījumā ir tas, ka kontā atradās cilvēku saziedotā nauda, lai rakstniece varētu doties uz ar vilcienu uz Maskavu, kurā tiktu veikta operācija, kas ļautu viņai vismaz saskatīt siluetus. No 530 saziedotajiem eiro, 160 eiro jau ieturēti par labu tiesas izpildītājam.

Par ko ir tiesvedība? 2008. gada 5. jūnijā, kad Cimare ar savu automašīnu “Škoda Fabia” Rīgā sadūrās ar kāda Austrijas pilsoņa vadīto motociklu “BMW”. Rakstniece esot ļoti steigusies, tāpēc pametusi notikuma vietu. Nākamajā dienā pati ieradusies policijā, uzrakstījusi paskaidrojumu par notikušo, saņēmusi minimālo sodu un domājusi, ka lieta ar to beigsies. Taču, tā kā likums ļauj vērsties pret klientu regresa kārtībā 10 gadu laikā, tad pirms vairākiem gadiem notikušais negadījums ticis skatīts tiesā. Austrijas pilsonis savam motociklam veicis ekspertīzi un pieprasījis segt visus zaudējumus – pretējā gadījumā vērsīsies tiesā ar prasības pieteikumu par minēto zaudējumu piedziņu piespiedu kārtā.

2014. gada 17. decembrī tika iesniegta prasība pret Cimari – piedzīt 2875 eiro lielos zaudējumus, kā arī tiesāšanās izdevumus 469 eiro apmērā.

Elitas Franciskas Cimares zvērināta advokāte Iveta Pazare notikušājā ir saskatījusi daudzas kļūdas un nepilnības. Tiesas procesuālo pārkāpumu dēļ Franciskai ir tiesības vērsties prokuratūrā, lai lūgtu ģenerālprokuroram nosūtīt protestu Augstākajai tiesai, kurai ir tiesības likt pirmās instances tiesai atjaunot lietas skatīšanu.

“If Apdrošināšanas” galvenā juriste Maija Opmane-Vēbere ziņojusi, ka 17. februārī tika lūgts zvērinātu tiesu izpildītāju apturēt izpildes procesu un tuvāko dienu laikā arī noņemt ķīlu rakstnieces kontam. It kā jau labi – bet kas notiks ar jau no konta noņemto naudu!? Vai to atskaitīs atpakaļ!? Jo ar 370 palikušajiem eiro līdz Maskavai netikt.. Ja Cimarei netiks veikta acu operācija, tad visām pirms tam veiktajām procedūrām nebūs bijusi nozīme..

Avots: la.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment