Ārvalstīs dzīvojošie latvieši, apciemojot dzimteni ar ārzemēs reģistrētu auto, maksās NODOKLI!

fiat-1754723_960_720

Vairāk nekā 20 stundu garumā Saeimas deputāti izskatīja 666 priekšlikumus, piešķīra deputātu iecerēm paredzētos 27 miljonus eiro un pieņēma 2017. gada valsts budžetu. Tajā ir kāds nepatīkams pārsteigums, piemēram, ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem, kas vēlēsies atvaļinājumā vai brīvdienās apciemot Latvijā palikušos draugus un radus. Nepatīkami būs tajā gadījumā, ja uz dzimteni atbrauks ar ārzemēs reģistrētu auto.

No nākamā gada par pārvietošanos Latvijā ar ārzemēs reģistrētu spēkratu būs jāmaksā NODOKLIS. Tie būs 10 eiro dienā vai 250 eiro mēnesī, vai 600 eiro pusgadā, bet par gadu būs jāmaksā 1000 eiro liels nodoklis par ārzemēs reģistrēta spēkrata izmantošanu Latvijā.

No šāda maksājuma būs atbrīvoti transportlīdzekļi, kas reģistrēti diplomātiskās, konsulārās vai starptautiskās organizācijas rīcībā. Tāpat šāds nodoklis nebūs jāmaksā, ja ārzemēs reģistrētu spēkratu vada cilvēks, kam ir diplomātiskās vai konsulārās privilēģijas. No nodokļa atbrīvos Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku amatpersonas, kuri pilda savus dienesta pienākumus valstī, kurā reģistrēts transportlīdzeklis.

Tiek plānots, ka līdz ar šāda nodokļa piemērošanu, valsts maciņā iekritīs 6,4 miljoni eiro.

Avots: nozagts.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment