Atkārtoti izsludina iepirkumu par laikmetīgās mākslas objekta “Lats” teritorijas labiekārtojumu Ventspilī

Pirmdien, 20.jūnijā, elektronisko iepirkumu sistēmā tika atvērti piedāvājumi par laikmetīgās mākslas objekta “Lats”, Ventspilī, teritorijas labiekārtojumu. Šobrīd tiek vērtēti saņemtie pieteikumi, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

2022.gada 7.jūnijā atkārtoti tika izsludināts publiskais iepirkums par skulptūras “Lats” vietas labiekārtojumu. Atkārtots iepirkums tika rīkots, jo būvniecības firma SIA “Ostas Celtnieks”, kas konkursā uzvarēja š.g. aprīlī, nepildīja līguma saistības, līdz ar to līgums starp SIA “Ostas Celtnieks” un pašvaldības iestādi “Ventspils Komunālā pārvalde” tika lauzts.

Iepirkumu komisija ir uzsākusi iesniegto piedāvājumu vērtēšanu, un pēc atkārtota uzvarētāja noteikšanas tiks slēgts jauns būvniecības līgums par mākslas objekta vietas labiekārtojumu.

Aizvadītā gada oktobrī tika noslēgts līgums ar meta konkursa uzvarētājiem slaveno tēlnieku Gļebu Panteļejevu un arhitektu Andri Veidemani par pieminekļa skulpturālās daļas izveidi.

Skulptūra ir veidota no alumīnija lējuma viena lata monētas veidolā, uz tās tiks attēlots lasis, kas lec ārā no ūdens. Šī skulptūra jau ir izlieta un sagatavota uzstādīšanai, taču, lai to izdarītu, ir nepieciešams veikt objekta vietas labiekārtojumu. Šobrīd tiek paredzēts, ka laikmetīgās mākslas objekta uzstādīšana tiks veikta š.g. rudenī.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment