Atklāj, cik liela prēmija piešķirta bokserim Mairim Briedim!

IZM ieskatā šādā situācijā, kura Latvijas sporta vēsturē ir unikāla, ir jārod atbilstošs risinājums, lai, neskatoties uz starptautisko boksa pārvaldības struktūras sadrumstalotību, ievērojot sportā pastāvošo godīgas spēles principu, visaugstākajā izpildvaras līmenī varētu novērtēt šo Latvijas boksa vēsturē izcilo Brieža sasniegumu un izteikt pateicību, piešķirot sportistam naudas balvu, vienlaikus neveicot grozījumus esošajos noteikumos, lai tos pielāgotu vienam konkrētam gadījumam.

IZM saņēma arī Valsts policijas (VP) priekšnieka pienākumu izpildītāja, pulkveža Arta Velša ierosinājumu par Brieža, kurš vienlaikus ir arī VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes Speciālo objektu apsardzes pārvaldes Tehniskās apsardzes nodaļas inspektors ar kapteiņa dienesta pakāpi, apbalvošanu ar naudas balvu. Par priekšzīmīgu dienesta pienākumu izpildi, augstiem darba rezultātiem, izciliem sasniegumiem sportā, kā arī par Latvijas vārda pasaulē un Valsts policijas tēla savā valstī popularizēšanu un spodrināšanu, tika lūgts apbalvot Briedi ar naudas balvu.

IZM ieskatā Brieža sasniegums un tā ietekme uz Latvijas pozitīvu starptautiskās atpazīstamības veicināšanu būtu uzskatāms par valstiski īpaši nozīmīgu pasākumu.

Attiecībā uz piešķiramās naudas balvas apmēru, lai ievērotu godīgas spēles un vienlīdzības principus, IZM rosināja piemērot “Noteikumos par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru” noteikto pieauguša sportista olimpiskajos individuālajos sporta veidos un disciplīnās piešķiramo naudas balvas apmēru – līdz 28 458 eiro. Šī summa tiks izmaksāta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Kā ziņots, Briedis 1.aprīlī Dortmundē, Vācijā, uzvarēja Vācijas sportistu Marko Huku, izcīnot WBC pasaules čempiona titulu un čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā.

Līdz šim vēl nevienam Latvijas sportistam profesionālajā boksā nebija izdevies kļūt par pasaules čempionu. Līdz šim kopš 1991.gada augstākie sasniegumi Latvijas bokseriem pieaugušo konkurencē ir bijuši Igora Šaplavska Vasaras Olimpiskajās spēlēs Barselonā izcīnītā piektā vieta, Dmitrija Šostaka izcīnītā trešā vieta 2009.gada pasaules čempionātā un Nikolaja Grišuņina izcīnītās trešās vietas Eiropas čempionātā 2008. un 2015.gadā. Pārstāvot PSRS, visaugstākos rezultātus sasniedza Latvijas bokseris Jurijs Vauļins, kurš 1987.gadā ieguva Pasaules kausu, kā arī kļuva par Eiropas čempionu.

Avots: Tvnet.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment