Autovadītāj uzmanies! Uz šosejas Rīga-Ventspils izvietots “riepu dūrējs”! Dalies ar šo ziņu un ziņo policijai, ja zini vainīgo!

Uz šosejas Rīga-Ventspils nezināms ļaundaris uz ceļa uzlicis metāla “pīķi”, kas pārdur riepas. Aculiecinieks ziņo par vismaz trīs cietušajiem, taču, iespējams, viņu skaits ir vēl lielāks! Par laimi, neviena letāla gadījuma nav, taču šāds “pīķis” uz ceļa ne vien sabojā automašīnu, bet var izraisīt arī ļoti traģiskus negadījumus, vēsta reģionālais medijs Talsu Vēstis.

sosejas-riga-ventspils-riepu-dureju-1

Lībagu pagasta iedzīvotājs Edgars Kviesis pats ir palīdzējis vairākiem cilvēkiem, kuri cietuši šā ļaundara dēļ. Viņš stāsta, ka 22. maijā aptuveni 23.00 viņa paziņas automašīnai tika pārdurtas labās puses priekšējā un aizmugurējā riepa.“Pa nakti kaut kā sataisījām, un nākamajā dienā braucām skatīties, uz kā riepas sadurtas. Tur nu mēs atradām šādu pīķi. Tas bija uzlikts autoceļa līkumā, nezinu, vai tas bija speciāli vai ne. Ja brauc lielā ātrumā, pārdurot riepu, var iebraukt grāvī,” stāsta vietējais iedzīvotājs.
sosejas-riga-ventspils-riepu-dureju-2Viņš stāsta, ka tāpat svētdienas naktī viņš palīdzēja arī kādai sievietei no Valdemārpils, kura sabojāja divas jaunas ziemas riepas. Taču nākamajā dienā Edgars bija liecinieks, ka riepas sabojātas arī kādam smagajam auto.

“Cilvēks, kurš to ir izdarījis, manuprāt, nesaprot paveiktā mērogu. Tas nav joks vai huligānisms, bet noziegums! Tā rīkoties nedrīkst, jo sekas var būt neparedzamas. Nav saprotams, kāpēc cilvēkam tas būtu jādara. Tā ir diversija. Ja kāds gribēja šādā veidā pret kaut ko protestēt vai izrādīt nepatiku, ir jāsaprot, ka jebkuru situāciju var mainīt pavisam citā veidā. Kāpēc jāvēršas pret saviem līdzcilvēkiem, apdraudot viņu veselību, mantu un dzīvību?” stāsta Ceļu satiksmes drošības direkcijas Talsu nodaļas priekšnieks Vilnis Pūcītis.

sosejas-riga-ventspils-riepu-dureju-3

Par metāla pīķi informēta arī policija, kas tagad aicina atsaukties cietušos! Dalies ar šo ziņu – varbūt neprātīgo ļaundari izdodas noķert!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment