Bēgļu centra darbiniece atklāj šausminošu darba ikdienu…

begli-darbiniece

Pārbiedēta bēgļu centra darbiniece ir Vācijas laikrakstam Welt atklājusi šokējošus krāpšanās gadījumus, nāves draudus un luksus dzīves pieprasījumus no migrantu puses. Dažu bēgļu uzvedība ir iznīcinājusi viņas ideālus, vēsta Express.
Sākotnēji sieviete bija ļoti laimīga par savu lomu, palīdzot desmitiem tūkstošiem migrantu katru nedēļu ierasties Vācijā. Tagad viņa jūtas vīlusies, zaudējusi drosmi un gatava pamest darbu, ņemot vērā bēgļu attieksmi un seksuālo uzmākšanos.

begli-darbiniece-1

Laikrakstam Welt darbiniece pastāstīja, ka rudenī viņa uzsāka darbu Hamburgas bēgļu centrā un jutās “pārlaimīga” no domas vien, ka varēs palīdzēt tik daudziem bēgļiem. Pēc pāris dienām diemžēl viss viņas entuziasms bija prom.

Sieviete, kuras identitāte drošības nolūkos netiek atklāta, teica: “Protams, visus bēgļus nevar vērtēt vienādi. Daudzi migranti ir ļoti draudzīgi, laimīgi šeit būt, pateicīgi un ļoti vēlas iekļauties sabiedrībā. Bet, ja vēlos būt godīga, darbs ar 90% bēgļu ir mokošs un diemžēl ne tāds, kādu to biju iedomājusies.”

Sieviete stāsta: “Pirmkārt, daudzi no migrantiem pieprasa ļoti daudz. Viņi nāk pie manis un prasa dabūt dzīvokli, stilīgu mašīnu un, kas ir pats trakākais, arī ļoti labu darbu. Es cenšos izskaidrot, ka tas nav iespējams, tad viņi bieži kļūst ļoti skaļi vai pat agresīvi.”

begli-darbiniece-2

“Kāds afganistānis nesen draudēja veikt pašnāvību. Daži sīrieši un afganistāņu grupa paziņoja, ka viņi uzsāks bada streiku, ja es tiem nepalīdzēšu atrast labāku vietu. Kādai manai kolēģei daži no Arābijas reģiona uzkliedza: “Mēs tev galvu nogriezīsim!” Šī un cita iemesla pēc vairākas reizes ieradās arī policija.”

Sieviete arī stāsta, ka viņu ļoti baidījusi bēgļu attieksme pret sievietēm. “65% no tiem, kas ir ierodas ir vientuļi vīrieši, no kuriem lielākā daļa jaunāka par 25 gadiem. Daži no tiem vispār neciena sievietes. Viņi pieņem, ka mēs tur esam, bet neuztver mūs nopietni. Ja es ar kādu no viņiem sarunājos, viņi manī knapi klausās, uzskata par nenozīmīgu un tikko ir iespēja dodas pie darbiniekiem, kas ir vīrieši.”

Avots: bb.lv / Express.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment