Brīdinājums vecākiem! Parasts mats var kaitēt mazuļa veselībai!

Kāds tētis no Kanzasas ievietoja facebook sava mazuļa fotogrāfiju. Tikai viena iemesla dēļ – lai brīdinātu citus vecākus par iespējamām briesmām. Skota Volkera (Scott Walker) zīdainis varēja piedzīvot savu pirmo infekciju vai pat zaudēt kājas pirkstu. Un viss tāda iemesla dēļ, par kuru vairums vecāku pat neaizdomātos.

19

Kādu dienu ģimene pusdienoja ārpus mājas, kad pēkšņi mazā Mollija stipri raudāja. Vecāki izmēģināja visas metodes, lai bērnu nomierinātu, taču nekas nelīdzēja. Mazā gan esot piedzīvojusi kolikas un bijušas arī citas veselības problēmas, taču tēva iekšējā sajūta liecināja, ka kaut kas nav kārtībā.

Mollijas mammai šķita, ka meitai ir pārāk karsti, tāpēc viņa novilka bērna zeķītes.. un tikai tad viņi pamanīja, ka viens no kājas pirkstiem ir sarkans un pietūcis. Izrādās, ka Mollijai ap pirkstu bija aptinies mats un to cieši sažņaudzis. Ārsti to dēvē par matu žņauga sindromu (“toe-tourniquet syndrome”). Šis ir bīstams sindroms mazuļiem un tam var būt nepatīkamas sekas, ja tas savlaicīgi netiek ārstēts. Tas notiek brīdī, kad bērna drēbēs nokļūst pietiekami garš mats, kas var aptīties ap rokas vai kājas pirkstu un arī zēnu dzimumorgāniem. Reizēm ir nepieciešama operācija, lai matu noņemtu.

56

(Cits gadījums, kad bērnam ap kājas pirkstu bija aptinies mats.)

Par laimi, Mollijas mamma veiksmīgi tika galā pašas spēkiem. Viņa noņēma matu no meitas pirksta ar pincetes un palielināmā stikla palīdzību. Mazās kājai netika konstatēti nekādi bojājumi, jo mats savlaicīgi tika noņemts no mazulītes pirksta.

89

Mollijas tētis nolēma dalīties ar savu stāstu facebook, jo viņš nenojauta, ka parasts mats var radīt veselības draudus bērniem. Viņš ir iepriecināts, ka ar savu negatīvo pieredzi spēja palīdzēt citiem vecākiem, kam, iespējams, nebija ne jausmas par šādu veselības apdraudējumu.

Avots buzzfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment