Cepti kalmāri ar ķiploku mērci

Jūras velšu laiks ir klāt! Lai gan budžets ir diezgan vienkāršs, šodien mēs pagatavosim gardas jūras veltes – ceptus kalmārus vienkāršā olu mīklā.

Šī recepte ir ne tikai ļoti garšīga, bet arī samērā ātra, izņemot kalmāru tīrīšanas procesu. Taču, ja vēlaties ietaupīt laiku, vienmēr varat iegādāties jau iztīrītus kalmāru liemeņus, kas, protams, būs nedaudz dārgāk.

Sāksim ar kalmāriem: vispirms tos jāattīra, ja nepieciešams, un pēc tam sagriežam gredzenos.

Kamēr kalmāri tiek gatavoti, var sagatavot mīklu, kas būs ļoti vienkārša – nepieciešamas tikai olas un nedaudz miltu. Šī mīkla ne tikai piešķir kalmāriem kraukšķīgu tekstūru, bet arī uzsver to garšu, ļaujot kalmāriem būt galvenajai ēdiena zvaigznei.

Kad kalmāri ir gatavi cepties, sakarsējam pannu ar nelielu eļļas daudzumu un cepam kalmārus līdz zeltaini brūnai krāsai. Tie būs kraukšķīgi no ārpuses un sulīgi no iekšpuses – perfekta kombinācija!

Bet tas vēl nav viss! Lai papildinātu šo jūras velšu brīnumu, pasniegsim tos ar ātri pagatavojamu ķiploku mērci.

Mērces pamatā būs skābs krējums un majonēze, kas mīkstinās ķiploku asumu un radīs krēmīgu tekstūru. Papildu garšai pievienosim arī saldas graudainas sinepes, kas piešķirs mērcei patīkamu saldumu un garšas dziļumu.

Sastāvdaļas 4 porcijām :

Fonds kalmārs 600 grami olas 2 gab. ciete 3 ēd.k. sāls pēc garšas Mērce majonēze 100 grami krēms 100 grami graudainas sinepes 1 ēd.k. ķiploku 3 zobs sāls pēc garšas

Ēdienu gatavošanas recepte :

Pagatavo mērci. Lai to izdarītu, ielieciet visas sastāvdaļas bļodā (trīs ķiplokus uz smalkas rīves). Un sajauc.

Atstājiet to ledusskapī. Kalmārus sagriež gredzenos vai sloksnēs. Ielieciet to bļodā.

Pievieno olas, sāli un cieti.

Sajauc. Dziļā pannā uz vidēji lielas uguns uzkarsē tik daudz eļļas, lai kalmārs cepoties tajā peldētu. Kalmārus pa daļām liek eļļā un apcep līdz zeltaini brūnai, burtiski pāris minūtes vienlaikus. Liek uz papīra dvieļiem, lai uzsūktu liekos taukus. Pasniedz ar mērci.

Leave a Comment