Cik lielu pensiju savos 90 gados saņem leģendārais aktieris Gunārs Placēns?

Pensijas vecumā ļaudis taču beidzot varētu mierīgi atpūsties, neskriet pa darbiem un nesatraukties par ikdienas rūpēm, bet rimti baudīt vecumdienas. Tomēr Latvijā daudzi seniori turpina darīt iesākto, starp kuriem ir arī ne viena vien sabiedrībā populāra persona, raksta portāls nra.lv.

Protams, nav nekāds noslēpums, ka pensijas Latvijā ir ļoti mazas pat tiem, kas var lepoties ar ilgu darba stāžu.

Aktieris Gunārs Placēns (90) ir visvecākais Latvijas teātros spēlējošais aktieris. Taču viņš nemaz negrib mest mieru skatuvei un baudīt dīkas vecumdienas.

Gunārs Palcēns laikrakstam “Vakara ziņas” atklāj:

“Teātrī esmu nospēlējis 67 gadus. Un joprojām spēlēju, jo nesēdēšu tak uz gultas malas. Tāpat jau ziemā nav ko citu darīt. Teātrī esmu tādēļ, ka jūtu, ka esmu vēl spējīgs kustēties un varu darīt citiem prieku. Ar kolēģiem esmu tik daudzus gadus kopā bijis, un mēs esam gluži kā ģimene. Agrāk, kad izrāžu bija vairāk, teātrī dzīvoju kā mājās. Naudas teātrī nav nekādas, un izrādes spēlēju, jo man patīk. Kādreiz man bija valsts piešķirta stipendija par mūža ieguldījumu, bet krīzes laikā to noņēma nost un atpakaļ neatdeva līdz pat šai dienai. Man ir parastā pensija, kas ir nedaudz lielāka nekā minimālā alga valstī, kas tagad laikam ir kādi 360 eiro. Iztikt var.”

Avots: nra.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment