CSDD gatavo kārtējos pārsteigumus topošajiem autovadītājiem!

tiesibas-004-11

Iespējams, šajā vasarā dažādās autoskolās būs audzēkņu pieplūdums, jo, sākot ar šī gada rudeni, B kategorijas autovadītāja apliecības iegūšana būs dārgāka un sarežģītāka.

CSDD ir sagatavojusi labojumus topošo šoferu apmācību programmā. Piemēram, teorētiskajā kursā būs jauni elementi – būs atsevišķs kurss par bīstamu situāciju prognozēšanu un risku novērtēšanu.

Kas attiecas uz braukšanas apmācību – minimālais braukšanas stundu skaits no 14 tiks palielināts uz 20. Tāpat topošie autobraucēji būs jāapmāca braukšanai uz slidena ceļa un tumsā. Turklāt katrai autoskolai būs jāizveido savs braukšanas apmācību laukums.

Ieteiktie labojumi nepieciešami, lai paaugstinātu jauno braucēju braukšanas līmeni, līdz ar to uzlabojot satiksmes drošību.

Šobrīd, lai kļūtu par autovadītāju, apmācībai jāatvēl 600-800 eiro, taču pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā, mācību maksa varētu palielināties par 5-10%.

Arī maksājumu kārtībā tiks ieviestas izmaiņas – visi norēķini tiks veikti autoskolā, tai skaitā par braukšanas mācību stundu. Instruktori vairs nesaņems skaidru naudu. Šāds lēmums pieņemts, jo esot aizdomas, ka daudzas autoskolas un instruktori atrodas pelēkajā zonā.

Pret jaunajiem noteikumiem strikti iebilst Konkurences padome, apgalvojot, ka regulējums ir pārāk detalizēts.

Valdības komiteja gan ir atbalstījusi jauno kārtību.

Ja Ministru kabinets apstiprinās izmaiņas, iespējams, vairākas autoskolas apvienosies, un kādas noteikti bankrotēs, jo nevarēs atļauties izveidot un uzturēt braukšanas apmācību laukumus.

Latvijā šobrīd ir aptuveni 200 autoskolas.

Avots: skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment