Deputāta Valda Kalnozola vēstījums latviešu tautai: ”Latvijā cilvēki tiek padarīti slimi!”

Kas ir jādara?!

– Rīkojot informatīvas kampaņas, algojot speciālistus, izskaidrojam, ko nozīmē dzīvot veselīgi – kāpēc ir nepieciešamas fiziskās aktivitātes, uzturēšanās svaigā gaisā, veselīgs uzturs, atpūta, regulāras profilaktiskās veselības pārbaudes u.c.

Tagad mēs ejam vieglāko ceļu, slinkojam un saslimstot meklējam ārsta palīdzību, tādējādi tērējam valsts nodokļu maksātāju naudu. Nerunājot par smēķētājiem un alkohola lietotājiem, kuri apzināti bojā veselību! Jebkuras zāles, ko lietojam, bojā kādu citu orgānu veselību. Un kurš gan spēs pateikt – vai esi izveseļojies zāļu vai placebo efekta ietekmē?

– Fiziskajām aktivitātēm jābūt pieejamākām un tām ir nepieciešams valsts finansiāls atbalsts.

– Liela nozīme ir veselīgam uzturam, jāēd viss, kas organismam ir nepieciešams – dārzeņi, salāti, piena produkti, gaļa utt. Ar pārtiku uzņemot visas nepieciešamās vielas, organisms neslimos (izņēmums varētu būt ģenētiskās slimības). Piemēram, vēža profilaksei speciālisti iesaka uzturā vairāk lietot produktus, kas organismā rada sārmainu vidi (dārzeņus, salātus), jo tad ir mazāks risks attīstīties ļaundabīgajām šūnām.

– Latvijai jākļūst par veselīga uztura eksportētājvalsti. Nodokļu maksātāju naudu, kuru valsts novirza, atbalstot ārzemju medicīnas industriju, ir jāiegulda veselīgas pārtikas ražošanas attīstībā. Valstij jāatbalsta vietējie ražotāji ar labvēlīgu nodokļu sistēmu, sniedzot finansiālu, kā arī cita veida atbalstu. Risinājums būtu arī pārtikas precēm noteikt valsts pārdošanas cenu, lai ražotāji konkurētu nevis ar lētāku cenu, bet ar kvalitāti, ražojot veselīgu pārtiku.

Ulmaņlaikos Latvija bija viena no lielākajām sviesta eksportētājvalstīm Eiropā. Latvijai ir visas iespējas kļūt par vienu no lielākajām veselīgas pārtikas ražotājvalstīm – līdzīgi kā Šveice.

– Atbalstam, nevis nežēlīgi un agresīvi norokam savējos – politiķus, uzņēmējus, māksliniekus, kas atšķiras no citiem, nāk ar savu viedokli, spēju nopelnīt – gan sev, gan arī valstij, sabiedrībai. Spilgts piemērs tam bija nesenā pretvēža zāļu Rigvir sāga. Mani personīgi šokēja tas, ar kādu niknumu latvieši ir gatavi iznīcināt savu tautieti – zāļu ražotāju. Identiska situācija bija arī ar suņu barības DOGO ražotāju.

Latvijas veselības aprūpes prioritātei jābūt veselības aizsardzībai un tikai tad seku likvidēšanai – slimību ārstēšanai.

Gana bendēt tautu, atbalstot farmācijas un medicīnas iekārtu industriju!

Mens sana in corpore sano – veselā miesā, vesels gars.”

Avots: dzirkstele.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment