Filmas cienīgs notikums: Izglābj latviešu puisi, kurš 10 dienas bija “aizķēries” Berlīnas lidostā!

…raksta turpinājums no 1. lapas

Puisis Vācijā bija apzagts, nokavējis lidmašīnu, palicis bez mantām, palicis bez naudas, labi, ka viņam bija ID karte. Pēc kāda laika radinieks viņam bija nopircis biļeti uz Latviju, diemžēl reisu viņš nokavēja. (Muļķīgi būtu pārmest nezinot iemeslu).

Lai situāciju risināti, žēlsirdīgās garāmgājējas pamudināti iesaistījāmies arī mēs, dabūjām vīrieša kontaktus un operatīvi noorganizējam braucienu uz Latviju (savienoto lidojumu no Vācijas uz Varšavu, no Varšavas uz Rīgu). Bet viss nebija tik viegli, jo arī atpakaļceļā priekšā radās sarežģījumi. Slikto laikapstākļu dēļ lidmašīna nolaidās nevis Varšavā, bet Poznaņā, līdz ar to uz Varšava-Rīga reisu mūsu stāsta varonis netika (filmas cienīgs notikums, un tas viss atgadījās ar vienu cilvēku viena brauciena laikā).

Mūsu kolēģis cītīgi sekoja visiem lidmašīnas reisiem radaros, lai viņš būtu drošībā – būtu pārliecībā, ka viss būs ok . Tad nākamas dienas agrā rītā mūsu bāleliņš ielidoja Latvijā

Kā jau esmu minējis, mūsu organizācijā darba netrūkst nekad, un šī ir tikai viena maza daļiņa no aisberga neredzamās daļas, ar ko ko ikdienā saskaramies!
Mīļš paldies JUMS kas mūs atbalsta un ir kopā ar mums katrā SOS situācijā – LABAIS VAIRO LABO.

p.s. stāstam ir arī īpaši iepriecinošas detaļas – mūsu kolēģis, kuru uzrunāja laipnā garāmgājēja, savā starpā bija pazīstami, un tagad laipnā garāmgājēja arī pati ir iesaistījusies mūsu biedrības darbā kā brīvprātīgā, un biedrības ietvaros sniegs nepieciešamo juridisko palīdzību

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment