FOTO: Ārprāts! Grīziņkalnā policija drausmīgos apstākļos atrod 4 gadus vecu meitenīti…

Attēls no notikuma vietas

Pēc neilga laika dzīvoklī ienāca kāds pavecāks kungs, kurš paskaidroja, ka ir bērna vectēvs. Vīrietis bija manāmā alkohola reibumā par ko liecināja spēcīga alkohola smaka no viņa izelpas, nesakarīgā runa un grīļošanās.

Vēl pēc brīža dzīvoklī ieradās meitenītes māte, kura arī bija manāmā alkohola reibumā. Sieviete apgalvoja, ka meitu esot atstājusi vectēva uzraudzībā. Bērna mātei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kuras laikā konstatēts 2,65 promiļu reibums.

Attēls no notikuma vietas

Ņemot vērā, ka bērns uzturējās antisanitāros apstākļos un neviens no radiniekiem nebija spējīgs par meitenīti parūpēties, pieņemts lēmums bērnu šķirt no ģimenes un nogādāt drošā vidē – krīzes centrā.

Vienlaikus izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri konstatēja, ka bērnam antisanitāro apstākļu dēļ matos iemitinājušās utis. Bērns nogādāts krīzes centrā, kur nodots aprūpētājai.

Lietas materiāli nosūtīti Rīgas bāriņtiesai, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Avots: Rīgas pašvaldības policija

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment