FOTO: Vīrietis, kurš matus nav mazgājis 40 gadus saka, ka viņa dredi ir Dieva svētība

FOTO: Barcoft

Vairākums cilvēku jūtas nedaudz pretīgi, ja neizmazgā matus pāris dienas, bet 63 gadus vecais Sakal Dev Tuddu saka, ka viņš savus 2 metrus garos dredus nav mazgājis pēdējos 40 gadus sakot, ka tie ir svētība no Dieva.

Viņa kaimiņi Bihāras štata Munger apgabalā, Indijā, sauc viņu par Mahatmu Dži kā cieņas zīmi. Sakals teica, ka Dievs licis viņam negriezt matus un atteikties no dzeršanas un smēķēšanas.

Gribēdams saglabāt kaut kādu tīrību, Sakals apsien ap matiem baltu drānu katru reizi, kad  viņš iet ārā, citādi tie nokaras līdz zemei viņam aiz muguras.

FOTO: Barcoft
FOTO: Barcoft
FOTO: Barcoft

Viņš ir pazīstams kā dziednieks – viņš gatavo mājās gatavotas zālītes bezbērnu pāriem, un cilvēki nāk no tālienes un plašumiem, lai tikai satiktos ar viņu un nofotografētu.

Sakal Devs meža departamentam strādājis 31 gadu un dzīvo kopā ar sievu Rūpiju Devi, trim dēliem, trim meitām un septiņiem mazbērniem. Viņš apgalvo, ka viņa sievai nav problēmu ar viņa nevaldāmajiem matiem.

Rekordu par pasaulē garākajiem drediem joprojām notur Kenijas rezidente Floridas sieviete Aša Mandela, kuras mati 2018. gadā sniedza neticamu garumu – 34m, tad, kad viņai bija 55 gadi.

Devītā gadsimta vikingu karalis Haralds pirmais nozvērējās negriezt un neķemmēt matus, kamēr nebūs iekarojis visu Norvēģiju un nopelnījis sev epitetu “Šagijs Haralds”.

Haralds, Melnā Halfdana dēls un Ērika Bloodaksa tēvs galu galā ieguva visu karaļvalsti un kļuva pazīstams kā “Haralds Finehairs”.

FOTO: Barcoft
FOTO: Barcoft

Avots: Metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment