Garda un maiga liellopa gaļa ar dzērvenēm

Šodien vēlos jums piedāvāt izsmalcinātu cepeša recepti, kas lieliski piemērota vēsajiem vakariem.

Šī recepte, kas apvieno sātīgu gaļas ēdienu ar garšīgiem un atsvaidzinošiem komponentiem, piemēram, dzērvenēm, būs lielisks papildinājums jūsu ziemas ēdienkartē.

Dzērvenes, kaut arī tās ir ziemas oga, ir pieejamas praktiski visā gadā, pateicoties saldēšanai. Tas ļauj jums viegli izmantot šo izcilu ogu, lai bagātinātu ēdienu garšu un piešķirtu tam īpašu ziemas pieskārienu. Tāpēc, ja jūs esat aizraujies ar šo recepti un vēlaties pamēģināt pagatavot to mājās, neuztraucieties par sezonas ierobežojumiem – dzērvenes ir pieejamas saldētās versijas formā jebkurā laikā.

Recepte, ko piedāvāju, ir viegli pagatavojama un lieliski piemērota gan ģimenes vakariņām, gan svinīgiem pasākumiem. Tā apvieno izsmalcinātu garšu ar vienkāršu sagatavošanu, padarot to ideālu izvēli jebkurā gadalaikā.

Sastāvdaļas 6 porcijām :

liellopu gaļa sautēšanai 800 grami bekons 150 grami liels sīpols 2 gab. tomātu pastas 1 ēd.k. medus 1 ēd.k. sausais sarkanvīns 250 ml. gaļas vai vistas buljons 500 ml. kviešu milti 2 ēd.k. malta paprika 1/2 tējk. sauss timiāns 1 tējk. lauru lapa 3 gab. dzērveņu 300 grami

Ēdienu gatavošanas recepte :

Gaļu sagriež mazos gabaliņos, nosusina ar papīra dvieļiem un noliek malā.

Smalki sagrieziet bekonu un sasmalciniet sīpolu. Katliņā vai katliņā uz vidējas uguns uzkarsē 1 tējk. augu eļļu, pievieno bekonu un apcep līdz zeltaini brūnai, bet ne kraukšķīgai, apmēram 2-3 minūtes.

Pārliek bekonu uz šķīvja. Pievienojiet pannā 2 ēd.k. augu eļļu, nedaudz palieliniet siltumu un 3 partijās apcepiet gaļu no visām pusēm līdz zeltaini brūnai, apmēram 5-6 minūtes vienā partijā. Pārnes uz šķīvi. Sīpolu liek katliņā un apcep, maisot, līdz zeltaini brūnai, apmēram 3-4 minūtes.

Pievienojiet bekonu un tomātu pastu.

Samaisa un cep apmēram 1 minūti. Gaļu, papriku un miltus liek katliņā, samaisa un cep 2 minūtes.

Ielejiet vīnu un buljonu, pievienojiet medu, lauru lapu un timiānu. Sāls un pipari pēc garšas.

Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pārklāj ar vāku, samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns apmēram pusotru stundu. Pievieno dzērvenes.

Samaisa, vēlreiz pārklāj un vāra uz lēnas uguns vēl stundu vai līdz gaļa mīksta. No gatavā cepeša izņem lauru lapu. Pasniedz ar kartupeļiem vai rīsiem.

Leave a Comment