Grūtnieces tomēr drīkstēs smēķēt. Tāpat atcelts aizliegums pīpēt automašīnās.

ppp

Jau ziņojām, ka Nacionālās apvienības deputāts Imants Parādnieks rosinājis ieviest aizliegumu smēķēt grūtniecēm. Diskusijas Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē par šo ideju bija spraigas. Parādnieka priekšlikumu atbalstīja Veselības ministrija un uz sēdi uzaicinātie ārsti, norādot, ka Latvijā daudz bērnu sirgst ar vēzi.

Imanta Parādnieka ieceri deputāti noraidīja, jo galu galā tas ir pats par sevi saprotams, ka smēķēt grūtniecības laikā ir kaitīgi un ka nav iespējams aizliegt pilnīgi visu. Piemēram, Ingūna Rībena (Parādnieka partijas biedre) sacīja:

“Vai mēs drīz likumā ierakstīsim, ka uz ielas gulošam, raudošam bērnam nedrīkst spert ar kāju? Man arī šķiet, ka šis likuma grozījums ir deklaratīvs. To var darīt, ja mēs ejam uz sabiedrību, kura nesaprot pašsaprotams lietas.”

Savukārt Artuss Kaimiņš apgalvoja – “sanāk, ka arī grūtniecei ir jāaizliedz iegādāties cigaretes. Bet ko tad, ja grūtniece ļoti mīl sava bērna tēti, kurš nav stāvoklī, un viņa grib viņu iepriecināt šādā veidā? Tas absurds rodas arī brīdī, ka tādā gadījumā grūtniecēm jāaizliedz svinēt Jāņus, jo kancerogēnās vielas Jāņu ugunskurā ir nenormāli daudz.”

Taču kā vislielākais pretarguments šai idejai bija par to, ka nav iespēju šādu aizliegumu kontrolēt. Toties deputāti atbalstīja aizliegumu smēķēt bērna un grūtnieces klātbūtnē.

Tāpat spēkā nestāsies liegums smēķēt privātajās automašīnās. Taču sabiedriskajā transportā un publiskajās telpās gan smēķēt nedrīkstēs.

Avots: skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment