Guntara Rača un grupas “Saldās sejas” turneja uzņem apgriezienus

Foto: Ritvars Stankevičs

Ar skatītāju piepildītām zālēm un stāvovācijām aizritējuši pirmie pieci Guntara Rača jaunās grāmatas “Reiz Ziemassvētkos…“ koncertsērijas koncerti Rīgā, Liepājā, Valmierā un Ventspilī. Šīs nedēļas nogalē mūziķis ar jauno koncertprogrammu viesosies arī Cēsīs (13. decembrī) un Rēzeknē (14. decembrī). Biļetes uz koncertu Cēsīs “Vidzemes koncertzālē” tiesa gan ir jau izpārdotas.

Guntars Račs: “Esmu ļoti aizkustināts un iepriecināts. Katrā koncertā tiekos ar klausītājiem gan pirms koncerta, gan koncerta starplaikā, kā arī runāju ar viņiem pēc koncerta. Sen neesmu saņēmis tik daudz labu atsauksmju. Zinu, ka daudziem mūziķiem nav drosmes ar klausītājiem uzreiz pēc koncerta apspriest dzirdēto, bet es nebaidos, jo zinu, ka esam visu izdarījuši pēc labākās sirdsapziņas. Mūsu komanda ir gan profesionāla, gan arī cilvēcīgi ļoti atvērta, un klausītāji to novērtē.”

Koncerti ir noslēgušies ar stāvovācjām un vismaz divām papildus dziesmām.

Koncertos bez grupas “Saldās sejas” dalībniekiem Tomasa Kleina, Jāņa Narkevica juniora, Andra Alviķa un Uģa Tirzīša, kā īpašie viesi piedalās arī Lauris Reiniks, Ivo Fomins, Normunds Rutulis, Katrīna Bindere, Normunds Jakušonoks un bērnu popgrupa “Dzeguzīte”. Rīgas koncertā un 6. decembra koncertā Liepājā piedalījās arī Valsts Vācu ģimnāzijas jauktais koris “Skulda”, diriģentes Ievas Mezītes vadībā.

Pilnībā izpārdotais koncerts 6. decembrī koncertzālē “Lielais dzintars” Guntara dzimtajā pilsētā Liepājā tika arī filmēts, un to nākamā gada Ziemassvētkos pārraidīs LNT.

Bet vēl šī gada 26. decembrī būs iespējams koncerta ierakstu noklausīties “Latvijas radio 2” ēterā.

Nākamie koncerti:

13. decembris – Cēsis, Vidzemes koncertzāle “Cēsis”

14. decembris – Rēzekne, Latgales vēstniecība “Gors”

19. decembris – Tukums, Kultūras nams

20. decembris – Sigulda, “Siguldas devons”

Biļetes jau ir pārdošanā “Biļešupardīze” tirdzniecības vietās un internetā: https://goo.gl/VZqusP

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment