Izdevniecība “Latvijas Mediji” laidusi klajā rakstnieces Monikas Zīles Vakara romāna sērijas oktobra mēneša grāmatu “Tumšā puse”

Vakara Romānu sērijā iznāk jaunākie, latviešu autoru, “Vakara Romāna” konkursa laureātu darbi. Konkursa mērķis ir veicināt latviešu oriģinālliteratūras tapšanu, izdodot aktuālas, mākslinieciski augstvērtīgas, interesantas un vizuāli pievilcīgas grāmatas.

Sērijas ietvaros, reizi mēnesī iznāk grāmatas par mīlestību un naidu, sarežģītām attiecībām, noziegumiem, ar neparedzētiem sižeta pavērsieniem.

Pirms 20 gadiem tobrīd vēl pusaudzi Meritu Kronbergu kopā ar māti vietējās skolas direktore ar kaunu padzina no Robežiem. Tagad jaunās sievietes ceļš nejauši ievijies atpakaļ pagātnes īslaicīgajā dzīvesvietā, ne tikai atraujot vaļā šķietami sen aizvilkušās dvēseles rētas, bet arī piedāvājot iespēju tās pilnībā sadziedēt – vai arī atriebties agrākajiem pāridarītājiem. Pa kuru ceļu iet, kuru pusi izvēlēties: gaišo vai tumšo?

“Monika Zīle māk tik tekoši savērpt vārdus teikumos, ka gribi, negribi teksts pats plūst uz priekšu. Galvenās varones stāsts ievilka uzreiz, atradās kopīgas dzīves līnijas, kas bija tik patiesi aprakstītas, ka negaidīti izrāva no pašas atmiņas dziļi noglabātos skolas gadu notikumus, pārceļoties uz jaunu dzīvesvietu, svešu skolu. Lasīju un daudz domāju arī par to, cik ļoti tomēr mātes ietekmē savu meitu turpmāko dzīvi!

Manuprāt, tā ir galvenā katra Monikas Zīles darba vērtība – viņa vēsta par likteņiem, kurus viegli atpazīt, par situācijām, no kurām kaut vienā gadījies nokļūt vai nu pašam, vai citiem, zināmiem cilvēkiem. Romāni par dzīvi. Cilvēciski. Bez falšuma”, Danuta Butrima, rakstniece.

Monika Zīle (1941) – rakstniece, publiciste, žurnāliste, redaktore, dramaturģe un scenāriste. Vairāk nekā 20 romānu, sešu stāstu krājumu, divu TV seriālu scenāriju autore. Raksta lugas, kuras plaši iestudē gan amatierteātri, gan arī profesionālās skatuves. Autortiesību bezgalības balvas laureāte, viņas grāmatas atkārtoti saņēmušas Lielo lasītāju balvu kā visvairāk pieprasītie darbi publiskajās bibliotēkās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment