Ja esi Crocs apavu cienītājs, tev šis tas ir jāzina par to ietekmi uz veselību!

Daudzi cilvēki ir iecienījuši Crocs apavus. Tie ir viegli uzvelkami, viegli kopjami, ērti. Kopš savas debijas apavu pasaulē 2002. gadā firma ir pārdevusi vairāk nekā 300 miljonus Crocs apavu pārus 90 valstīs. Sākotnēji lielākā daļa par dīvaino apavu izskatu smējās un smīkņāja, taču Crocs apavi neatlaidīgi devās uz savu mērķi – apaut pēc iespējas vairāk savu klientu kājas. Tos ir iecienījuši daudzi pasaulē atpazīstami ļaudis. Crocs apavi ir gluži kā alternatīva iešļūcenēm.

crocs

crocs2

Vairākiem ortopēdiem tika uzdots jautājums – vai Crocs apavi nav kaitīgi veselībai. Visi kā viens apgalvoja, ka ir kaitīgi, ja tos nepareizi valkā. Crocs apavi nebūt nav paredzēti ilgstošai staigāšanai. Tie nav piemēroti apavi, lai tajos staigātu visu dienu.

“Šie apavi pienācīgi nenostiprina papēdi. Kad papēdis ir nestabils, kāju pirksti mēdz saliekties, kas var novest pie tendinīta, pirkstu deformēšanās, nagu problēmām, varžacīm un tulznām,” apgalvo Čikāgā praktizējoša ortopēde Megana Līhaja. “Tas var notikt arī valkājot iešļūcenes un jebkuras kurpes, kas nebalsta papēdi.”

Tikmēr Amerikas Sporta Medicīnas Akadēmijas prezidents saka, ka Crocs apavi veicina pēdas arkas un papēža sāpes. Tomēr cilvēkiem, kuriem ir pārāk augsta pēdas arka vai kuri cieš no kāju un potīšu tūskas, šie apavi varētu palīdzēt.

Kopumā Crocs apavi nav kaitīgi veselībai, ja tos valkā īsu laika posmu. Tos nekādā gadījumā nevajadzētu vilkt, ja ir paredzētas garas pastaigas, un tos nevajag valkāt 8-10 stundas no vietas.

crocs3

Lūk, daži cilvēku vērtējumi šiem apaviem:

“Man ir tik daudz problēmas ar kājām. Staigājot ar Crocs apaviem ir sajūta, ka eju basām kājām pa mīkstu spilvenu. Man tie patīk!”

“Es staigāju Crocs apavos, kad esmu Floridā, vasaras mājā. Es nespēju staigāt basām kājām pa flīžu grīdu. Šos apavus man ieteica ārsts, jo man ir augsts pēdas pacēlums.”

“Ļoti, ļoti ērti un neglīti apavi. Tos ar likumu vajadzētu aizliegt valkāt sabiedriskās vietās.”

Avots: Daily Mail

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment