Ja Latvijā brauksi ar ārzemēs reģistrētu auto, maksāsi pat 400 eiro lielu sodu!

car-172905_960_720

Ja no 1. janvāra Latvijas teritorijā pārvietosieties ar ārzemēs reģistrētu auto, būdams Latvijas iedzīvotājs, taču par spēkratu nebūsiet veicis nepieciešamos maksājumus, tad, iespējams, nāksiet šķirties no krietnas naudas summas. Proti, soda naudā var tikt iekasēti 140 līdz 400 eiro.

Tā kā Latvijā, salīdzinot ar kaimiņvalstīm, ir augstas oficiālās automašīnas reģistrācijas izmaksas, tad daudzi autovadītāji savus spēkratus ir reģistrējuši ārvalstīs (it īpaši Igaunijā). Šādu praksi vēlas izskaust, tādēļ ir pieņemti likuma grozījumi, kas nosaka, ka, ja Latvijā brauc ar ārvalstīs reģistrētu auto, tad par to ir jāmaksā nodoklis – 10 eiro dienā vai 1000 eiro gadā. Ja šis maksājums netiks veikts, tad policisti ir tiesīgi sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu un piespriest soda naudu 140-400 eiro apmērā, gadījumā, ja šoferis ir pieķerts.

Nebūs nozīmes, vai spēkrats ir reģistrēts ārzemēs uz Latvijas iedzīvotāja vai ārzemnieka vārda. Tātad, piemēram, ja esat kārtīgi paballējuši kādā draugu kompānijā un esat vienīgais, kas nav dzēris, un piesēžaties pie auto stūres, kas pieder, pieņemsim, kādam igaunim, tad šoferis maksās policijas piespriesto soda naudu.

Ja likumsargiem radīsies aizdomas, ka cilvēks, kas pārvietojas Latvijas teritorijā ar ārzemēs reģistrētu auto, ir Latvijas iedzīvotājs, viņi drīkst šoferi apturēt, lai pārbaudītu visus dokumentus. Tādā veidā tiks pārbaudīts, vai šoferis ir samaksājis transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli.

Līdzīgā pārbaudē tiek noskaidrots, vai autovadītājam ir Obligātā civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polise.

Avots: pietiek.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment