Jaunciema mežā nogalinātās 15 gadīgās Olgas slepkavu barvedis pietiesā no valsts tūkstošus!

Eiropas Cilvēktiesību tiesa nolēmusi, ka Latvijai jāsamaksā 9210 eiro Ņikitam Ostroveņecam par fiziska spēka lietošanu pret aizturēto, nodarot miesas bojājumus, kā arī par neefektīvu šā incidenta izmeklēšanu.

Ostroveņecs sūdzējās, ka Valsts policijas konvoja darbinieki 2010.gadā Rīgas apgabaltiesas aizturēto personu telpā nodarījuši miesas bojājumus.

Iesniedzēja medicīniskajā apskatē konstatēti vairāki sasitumi uz rokām un kājām. To apliecināja iesniedzēja māte, aizstāvis, viens no kameras biedriem un kāds policijas konvoja darbinieks.

Gan iesniedzējs, gan viņa māte un aizstāvis laikus vērsušies kompetentajās iestādēs ar sūdzībām par iespējamo vardarbību.

Neraugoties uz to, izmeklēšanas iestādes vispār nebija izprasījušas Rīgas apgabaltiesā uzstādītās videonovērošanas sistēmas ierakstus, un pēc diviem mēnešiem šie ieraksti iznīcināti.

Ostroveņecs ir viens no skolasbiedru bandas, kas savu kriminālo darbību 2009.gadā nolēma sākt ar kopīgu slepkavību. Par upuri viņi izvēlējās skolasbiedreni, 15 gadus veco Olgu, kuru ievilināja Jaunciema mežā. Saskaņā ar apsūdzību tieši Ostroveņecs bija galvenais slepkavības plānotājs.

Raksta turpinājums nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment