Kā izvadīt nikotīnu no sava organisma? Ēdot šos produktus!

Nikotīns ir iedarbīgs neirotoksīns ar narkotiskām īpašībām. Mazās koncentrācijās izraisa atkarību un ir viens no galvenajiem atkarības nosmēķēšanas veidotājiem.

plausas-redigets

Smēķētājiem, kas pieraduši pie nikotīna mikrodozām, tas izraisa atslābināšanos, nomierina, rada vieglu eiforiju un paaugstina modrību.  Neskatoties uz dažādajiem brīdinājumiem par smēķēšanas kaitīgumu un aizliegumiem, arvien vairāk cilvēku izvēlas smēķēt. Tā organismā nonāk liels daudzums dažādu toksīnu un arī pats nikotīns, kas atstāj negatīvas sekas uz cilvēka organismu.

Ja tu smēķē, tad tev ir jāzina, ka ar dažādu augu, dārzeņu un augļu palīdzību ir iespējams uzvadīt nikotīnu no organisma.

1. Brokoļi

brokoli

Tā sastāvā ir daudz B5 un C vitamīni. B grupas vitamīni ir atbildīgi par dažādu svarīgu organisma procesu regulēšanu. Brokoļu lietošana atjaunos C vitamīna līmeni, kas pozitīvi ietekmē vielmaiņu un aizsargā tavas plaušas no nikotīnā esošajiem toksīniem.

2. Apelsīni

apelsini

Šis citrusa auglis, kura sastāvā ir liels daudzums C vitamīna, kas mazina stresu un uztraukumu, ko rada atkarība no nikotīna.

3. Spināti

Fresh spinach iin a wooden bowl on a cutting board

Spināti satur folsābi, kas ir dzīvībai svarīgs vitamīns, kas nepieciešams imūnās un asinsrites sistēmu attīstībai un veicina nikotīna izvadīšanos no organisma.

Īpaši ieteicams lietot uzturā pēc smēķēšanas atmešanas, lai tiktu galā ar atmešanas simptomiem, vēlmi pēc nikotīna.

4. Ingvers

ingvers

Šīs saknes lietošana palīdzēs mazināt vēlmi pēc nikotīna, samazinās toksīnu līmeni asinīs un palīdzēs dabīgi zaudēt svaru. Ieteicams to uzturā lietot svaigu.

5. Dzērvenes

dzervenes

Dzērvenēs atrodamā skābe palīdzēs izvadīt nikotīnu no asinsrites ātrāk, nekā tas dabīgi notiktu.

6. Citroni

citrons

Pēc smēķēšanas nikotīns uzturas tavā sistēmā pat līdz 3 dienām. Citronu ēšana palīdzēs stiprināt imunitāti un tikt galā ar ādas problēmām, tajā atrodamais C vitamīns palīdzēs tikt galā ar nikotīna un smēķēšanas nepatīkamajiem simptomiem.

7. Burkāni

burkani

Burkāni palīdzēs atjaunot vitamīnu A, C un K līmeņus un stiprinās organisma dabīgos aizsargmehānismus.

8. Granātāboli

granataboli

Smēķēšana paātrina sirdsdarbību, paaugstina asinsspiedienu un samazina skābekļa līmeni asinsritē. Granātābolu lietošana uzturā palīdzēs mazināt šos simptomus, uzlabot cirkulāciju, kā arī palīdz vairot sarkanos asinsķermenīšus.

9.  Virziņkāposti jeb Kalekale

Jo vairāk ēdīsi šo augu, jo mazāka iespēja saslimt ar vēzi. Tam arī daudz antioksidantu, kas palīdz izvadīt nikotīnu no organisma.

Avots: dzentlmenis.lv / healthypanda.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment