Kā Rīgas satiksme apzog cilvēkus gaišā dienas laikā! Jāņa Ozola pieredze.

Savulaik bija tā – ja sēdēji pie stūres savā automašīnā kādā no galvaspilsētas stāvvietām, tad nevienam i prātā neienāca tevi tramdīt, ka neesi samaksājis par autostāvvietu. Pietika, ja automašīnā vienkārši kāds atradās, lai Rīgas satiksmes darbinieks auto mestu līkumu. Bet … jauni laiki, jauni tikumi! Diriģents Jānis Ozols dalījās savā facebook profilā ar savu pieredzi, kas bija skarba un pilna ar vilšanos.. Lūk, Ozola piedzīvotais:

Šodien pastāstīšu jums, kā ‪#‎rigassatiksme‬ apzog cilvekus gaišā dienas laikā! Būšu priecīgs, ja padalīsieties.
Situācijas apraksts: Šodien sēžot savā automašīnā pie Blaumaņa ielas 34 nama un runājot pa telefonu (jo, kā zināms pēc CSDD noteikumiem, braucot ar automašīnu runāt aizliegts) pie manis pienāca Rīgas satiksmes darbinieks Māris Kauliņš un sakot, ka jau vairāk nekā 5 minūtes neesmu apmaksājis stāvvietu, sāka izrakstīt soda kvīti. Man paralēli šajā brīdi bija tiešām svarīga saruna, jo norit darbs pie kora Jauniešu koris MASKA 15. gadu jubilejas CD miksēšanas un jautājumi par kuriem ar skaņu režisoru runājam, kā jau varat iedomāties ir neatliekami un svarīgi. Kauliņa kunga dēļ esmu spiests sarunu pārtraukt un redzot, ka viņš jau aktīvi izraksta soda kvīti, sāku viņam jautāt. Proti, vai tiešām man nieka 5 minūšu laikā ir jāpaspēj apmaksāt stāvvieta, it sevišķi, ja es pat neesmu izkāpis no auto un izslēdzis dzinēju. Uz ko viņš, protams, atbild apstiprinoši. Jautāju viņam pierādīt viņa vārdu patiesību vismaz parādot man šos noteikumus. bet viņam, redz, tādu neesot. Es varot ieiet Rīgas satiksmes mājas lapā un ar tiem iepazīties. Paralēli viņš turpina savu darbu. Zvanu uz 8585 (viņu saucamās palīdzības tālrunis), kur man apstiprina, ka jā, 5 minūtes ir tas laiks un, ja Kauliņa kungs gribot turpināt soda izrakstīšanu, viņi nekā nevar palīdzēt. Es vēlāk, kad Kauliņa kungs būs to kvīti izrakstījis, drīkstēšot to, redz, apstrīdēt!!!
Bet, es pat neesmu izslēdzis auto aizdedzi. Hm…
Protams, reaģējot, saku kungam, ka ieeju Mobilly aplikācijā un vēlos uzsākt auto apmaksu, jo saprotu, ka kamēr aizčāpošu līdz automātam un pastāvēšu tur esošajā rindā, Kauliņa kungs būs pabeidzis savu darbiņu. (Šeit jāpiebilst, ka pašreiz mūsu ģimenes rīcībā ir divas automašīnas, kuras abas ir piesaistītas Mobilly apmaksai un, ja paskatās apmaksas vēsturi, tiek ļoti skaidri redzams, ka esam labi klienti, kas maksā bieži, godīgi un, manuprāt, pietiekami daudz!!!) Bet Kauliņa kungs tik raksta un izrādās jau ir nobloķējis manu iespēju veikt apmaksu. Uz manām tīri cilvēciski saprotamajām emocijām pat nereaģē.
Esmu ticis pie 20,50 Euro soda. Tātad, Rīgas satiksmes ļaudis drīkst pilnīgi oficiāli no fiziskas personas, kura atrodas darbinieka klātbūtnē piecās minūtēs iekasēt 20,50 Euro. Manuprāt, pat krāpnieki, kas strādā uz ielām, neaizdomātos par tik ekselentu shēmu!
Lūk tā mūs apzog!
Un, ja teikšu, ka esmu smagi vīlies sistēmā, būšu teicis ļoti saudzīgi. Jūtos kā apzagts, psiholoģiski izvarots, bezspēcīgs kroplis, kuru drīkst oficiāli, atvainojos jau iepriekš, izdrā.. tādi Kauliņa kungi!
Uz kvīts, ja kas, nav neviena vārda par to, kur un kā var apstrīdēt šo sodu! Jo, visdrīzāk, mīļā miera labad, cilvēks jau samierināsies un neies meklēt šo informāciju, jo laiks ir nauda un naudas nav! :(” /Jānis Ozols/

Ņemts no Jāņa Ozola facebook profila!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment