Kā tika nogalināta Līga Skromane un kāpēc Indijas policisti sākumā ņirgājās par notiekošo!?

…raksta turpinājums no 1. lapas

Līgas māsa Ilze Skromane tikās ar opozīcijas līderi Ramešu Čenitalu, kurš piedāvāja atbalstu un medijiem sacīja, ka Indijas valdība pret Līgas lietu izturējusies bezatbildīgi. Viņš norādīja, ka ne viņam, ne Līgas tuviniekiem neesot izdevies norunāt tikšanos ar štata galveno ministru.

Čenitals arī sacīja, ka policija rīkojusies nepareizi. Ja Līgas meklēšana būtu sākta uzreiz, iespējams, viņa būtu atrasta dzīva, uzskata opozicionārs.

«Policijas iecirknī Ilzi izsmēja, un tas ir liels kauns,» sacīja Čenitala. Ilze Skromane iepriekš sūdzējusies, ka policija bija apātiska un sākumā vilcinājās sākt izmeklēšanu, kaut arī viņa stāstīja, ka māsa depresijas dēļ ir viegli ievainojamā stāvoklī. Ilze sacīja, ka policisti pat smaidījuši, kad viņa par to stāstījusi.

Čenitals norāda, ka tas noticis policistu nepietiekamo angļu valodas zināšanu dēļ. Reģionos, kur ir daudz tūristu, darbā jāpieņem policisti, kas labi pārvalda angļu valodu, uzsver Čenitals.

Līga Skromane pazuda 14.martā Keralas štatā, kas atrodas Indijas dienvidos.

Indijā Līga bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos ar tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga un Ilze Skromanes ir Latvijas pilsones, kas jau ilgāku laiku dzīvoja Īrijā.

Līga Skromane cieta no smagas depresijas. Viņa pazuda neilgi pēc tam, kad izgāja no ajūrvēdas centra Pothenkodes ciematā.

Kāds autorikšas vadītājs bija aizvedis Līgu uz netālo Kovalamas kūrortu, kas atrodas līdzās Thiruvananthapuramai – vietai, kur vēlāk tika atrastas sievietes mirstīgās atliekas.

Marta beigās Indijas policija izveidoja īpašu grupu Līgas Skromanes meklēšanai.

Autopsiju veikušie mediķi informēja policiju, ka uz Līgas ķermeņa neesot konstatētas atvērtas brūces vai kaulu lūzumi.

Avots: Tvnet.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment