Kad Dalailamam pajautāja: “Vai mums vajadzētu lūgties par Parīzi?” Viņš atbildēja…

Nav pagājis ilgs laiks, kopš traģēdijas Parīzē un sociālajos tīklos vēl joprojām aktuāla ir mirkļabirka #PrayForParis jeb aizlūdziet par Parīzi.

Kāds žurnālists, intervējot Tibetas garīgo līderi Dalailamu, uzdeva viņam pavisam vienkāršu jautājumu: “Vai mums vajadzētu lūgt Dievu par Parīzi?”

Lūk, ko Dalailama viņam atbildēja:
“Cilvēki vēlas dzīvot mierā. Teroristi nav tālredzīgi un tas ir viens no iemesliem, kāpēc iespējami šādas nevaldāmas pašnāvnieku misijas.
Mēs nevaram atrisināt šo problēmu, paļaujoties tikai uz lūgšanām. Es esmu budists un es ticu lūgšanām. Bet šo problēmu ir radījuši cilvēki, bet tagad mēs lūdzam Dievu to atrisināt. Tas nav loģiski. Dievs teiktu, atrisiniet to paši, jo jūs paši to radījāt.
Mums ir nepieciešama sistēmātiska pieeja, lai vairotu humānas vērtības, atvērtību un harmoniju. Ja mēs to sāksim darīt tagad, ir cerība, ka šis gadsimts atšķirsies no iepriekšējā. Un mēs visi esam tajā ieinteresēti.
Tāpēc piestrādāsim pie miera savās ģimenēs un sabiedrībā. Negaidīsim to no Dieva, Budas vai valdības.”

Šajā sakarā Dalailama vēl piebilda, ka daudzas pasaules problēmas rodas no virspusējām atšķirībām reliģijās un nacionalitātēs.
Savas domas viņš formulēja vienā pavisam vienkāršā teikumā: “We are one people.”

Dailalama-2

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment