Kāpēc Briedis gandrīz atteicās no cīņas ar Huku? Atklājas šokējošas preteklības no vāciešu puses!

Lučņikovs atklāj, ka pēc līguma bokseriem no sacensību rīkotājiem pienācās identiski “Grant” firmas ražotie boksa cimdi, kuru vienīgā atšķirība ir krāsa – sarkani un zaļi.

Sacensību tehniskajā sapulcē bija skaidri redzams, ka abi cīņai paredzētie cimdi ir viena zīmola, viena svara, bet… vizuāli pavisam atšķirīgi! Huka cimdi bija īsāki un ar jūtami sablīvētu pildījumu. Maira Brieža komandas pārstāvis saka, ka par šādām iespējamām netīrām viltībām bijis padomāts, tāpēc līdzi paņemti arī citi rezerves cimdi.

Vārds pa vārdam un sākās pamatīgs strīds, kura laikā Latvijas labākā boksera pārstāvji pat paziņoja, ka atsakās no cīņas!

Strīda iesaistījās arī tiesnesis Džejs Nedi, kurš aicināja rast kompromisu. Lučņikovs stāsta: “Mēs piedāvājām ņemt rezerves cimdus vienas sērijas, bet vienā krāsā. Huka komanda bija kategoriski pret, kas vēl vairāk apliecināja, ka piedāvātie cimdi abiem sportistiem nebija vienādi!”

Uzsāktais konflikts starp abām komandām attīstījās un noritēja pat ļoti skaļos toņos, līdz brīdim, kad Brieža pārstāvji nolēma apspriesties un tika pieņemts lēmums cīnīties ar sākotnēji piedāvātajiem cimdiem, jo tie Hukam ringā nespēšot ievērojami palīdzēt, bet par notikušo jebkurā gadījumā uzrakstīt oficiālu protestu.

Krievijas boksa speciālists Dmitrijs Lučņikovs paskaidro, ka Brieža cimdi ir standarta rūpnīcas ražojums, turpretim Hukam tie ir šūti pēc īpaša pasūtījuma, ņemot par paraugu notītas tieši viņa paša rokas kontūras.

Strīda laikā tika sazvanīts arī “Grant” firmas īpašnieks Elvis Grants, kurš apgalvoja, ka cimdi esot viena standarta un nemaz neatšķiras, savukārt Lučņikovs atklāj, ka šī nav pirmā reize, kad šādi konflikti norit saistībā ar “Grant” cimdiem. Līdzīgi apvainojumi, ka būtu izmantoti īpaša sablīvējuma cimdi, ir bijuši arī Vladimira Kličko un Genādija Golovko virzienā, bet “Grant” vaina šajos strīdos netika pierādīta.

Avots: Sportazinas.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Edgars</cite>

    Nu zinaasim kad Vacu sportistus Latvija vairs necienit. Ka jus pret mums,ta mes pret jums.!? piekriitat?

Leave a Comment