Kāpēc Latvijā cilvēki, kuri nav ņēmuši kredītus, tiesas ceļā tiek izlikti no sava mājokļa!?

Eiropas Parlaments rezolūcijā „Par sociālajiem mājokļiem Eiropas Savienībā” (11.06.2013) ir norādījis, ka no mājokļa izliktiem iedzīvotājiem kredīti nebūtu jāmaksā. Dalībvalstīm vajadzētu novērst situāciju, kad no mājokļiem izlikti iedzīvotāji ir spiesti turpināt hipotekāro kredītu atmaksu, saka Eiropas Parlaments (EP) 11.06.2013. pieņemtajā rezolūcijā, kurā arī uzsver, ka ieguldījumi sociālajos mājokļos var palīdzēt Eiropai pārvarēt krīzi.
„Pienācīgas dzīvesvietas saglabāšana ir viena no būtiskākajām Eiropas iedzīvotāju raizēm. Daudzas ES mājsaimniecības saskaras ar situāciju, kad par mājokli jāmaksā līdz pat 40% no ikmēneša ienākumiem. Pienācīgs sociālo mājokļu piedāvājums var palīdzēt samazināt arī nekustamā īpašuma «burbuļu» risku»,” teica par paziņojuma izstrādi atbildīgā EP deputāte Karima Delli (Zaļie/EFA, Francija) debatēs pirms balsojuma.

Deputāti rezolūcijā aicina dalībvalstis novērst situāciju, kad no mājokļiem izlikti iedzīvotāji ir spiesti turpināt hipotekāro kredītu atmaksu.
Eiropas Komisijai un dalībvalstīm jārod risinājums ekonomikas krīzes un bezdarba visvairāk skarto iedzīvotāju problēmām, kas rodas, zaudējot mājokļus. Dalībvalstīm jācenšas visiem spēkiem rast alternatīvus risinājumus izlikšanai, uzsvērts rezolūcijā.

Arī Latvijā ir pēdējais laiks sākt piemērot šo rezolūciju.

Deputāti, kāpēc Jūs neesat izmantojuši sev dotās tiesības un iespējas apturēt iedzīvotāju izlikšanu no mājokļiem, īpaši to iedzīvotāju, kuri ir ar invaliditāti, maziem bērniem, pensionāri, mazturīgi, slimi?

Iespējams, ka esat apsolījuši saviem vēlētājiem rūpēties tikai par augļotājiem un savvaļas dzīvniekiem, bet tomēr nevajadzētu aizmirst savu svinīgo zvērestu Latvijas tautai. Latviju nevar saukt par neatkarīgu un demokrātisku valsti, ja noteikumus diktē augļotāji un iedzīvotāji ir spiesti bēgt no savas valsts.

Ja esat piemirsuši, kas rakstīts Kārļa Skalbes literārajā pasakā “Kaķīša dzirnavas” un neesat iepazinušies ar Eiropas Parlamenta rezolūciju „Par sociālajiem mājokļiem Eiropas Savienībā” (11.06.2013), tad ir pēdējais laiks to izdarīt un sākt patiesi kalpot Latvijas iedzīvotāju, nevis augļotāju (banku) interesēm.

Avots: pietiek.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment