Karavīrs dodas uz Havaju salām apskatīt aktīvu vulkānu, iekrīt tajā un brīnumainā kārtā izdzīvo

Raidsabiedrība BBC par kādu vīrieti, kurš par mata tiesu izglābies no sadegšanas lavīnā. Kāds ASV karavīrs iekrita aktīvā vulkānā, kurš bija 21 metru dziļš. Šī dziļā kritiena dēļ vīrietis guva smagus ievainojumus, taču, kā pa brīnumu, viņš izdzīvoja.

Kīlauea vulkāns, kurā iekrita 32 gadus vecais vīrietis, atrodas Havaju vulkānu nacionālajā parkā. Parka darbinieki stāsta, ka vīrietis iekrita vulkānā, jo pārkāpa pāri aizsargbarjerai, kas nožogo dziļo vulkānu.

Jāsaka, ka pie iegūtajām smagajām traumām vīrietis vien pats ir vainīgs, jo pārkāpa nacionālā parka drošības noteikumus. Kad vīrietis pārkāpis pāri nožogojumam, zeme zem viņa kājām nobrukusi. Kā viņš varēja izdzīvot? Parka darbinieki medijiem stāsta, ka karavīram paveicies, jo nav iekritis krātera dibenā, bet gan kritiena laikā piezemējies uz vulkāna izvirzījušās klints, kas izglāba viņa dzīvību.

Lai glābtu nelaimē nonākušo, ieradās glābēji ar trosēm un Aizsardzības ministrijas helikopters. Pēc veiksmīgas vīrieša izglābšanas, viņš ar helikopteri tika nogādāts slimnīcā.

BBC ziņo, ka Kīlauea vulkāns aizvadītajā gadā, kad aktivizējās, iznīcināja 700 māju.

Kīlauea vulkāns ir ierindojies starp pasaules aktīvākajiem vulkāniem, kas regulāri aktivizējas kopš 1983. gada, informē ASV Ģeoloģiskajā pētījums.

Avots: apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment