Kas tad īsti ir 9.maijs un ko šajā dienā svin Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs?

Acīmredzot, viņš svin citas valsts PR akciju “9.maijs”, kurai ar Otro pasaules karu vairs nav nekāda sakara. Viņš ir vienas konkrētas NATO dalībvalsts lielākās pilsētas līderis un caur šo akciju apzināti vai neapzināti piedalās tādas doktrīnas ieviešanā, kuras vienīgais mērķis ir pastumt malā mūsu vērtību platformu – Rietumu civilizāciju, lai tā atdotu Krievijai daļu savas ietekmes. Apmēram tā izskatās Trojas zirgi.

Šai akcijai arī nav nekāda sakara ar krieviskumu vai nekrieviskumu. Džeki, kuru kirzas zābaki reiz mina Eiropas putekļus, cīnījās par savu hatu un, iespējams, arī ticēja, ka piedalās kontinenta atbrīvošanā. Savukārt utopisku ideju apmātais fanātiķis Staļins, kurš, izmantojot situāciju, iekaroja pusi Eiropas, izmetot miskastē vairāku paaudžu cerības uz cilvēka cienīgu dzīvi, nebūt nebija krievs. Ja Rīgas mērs, kurš nebūdams Krievijas pavalstnieks, nevar svinēt uzvaru Tēvijas karā, varbūt viņš šodien svin Staļina trofeju svētkus?

Protams, Krievijas polittehnologi, kuri spēj draņķīgas akcijas uzdot par pilnu lozi, izraisa apbrīnu. Viņiem izdodas cilvēkus noskaņot pat pret Vāciju, kuras vēsturiskās vainas apziņā balstītā tolerance pat draud to padarīt par jaunas etniskās kopības mājvietu. Iespējams, ka ar kaimiņvalsti tiešām ir tik čābīgi, ka nācijas turēšana hibrīdkara stāvoklī ir vienīgais veids kā saglabāt tās vienotību.

Tomēr nožēlojami, ka kabinetu rotaļas kaimiņvalstī joprojām spēj atstāt ietekmi arī uz daļu Latvijas sabiedrības. Aiz loga grand “uzvaras” salūts un sākusies Eirovīzija, kurā Krievija nepiedalās. Varbūt tie no Jums, kas plāno par Ušakovu balsot pašvaldību vēlēšanās var padalīties – ko īsti viņš šodien svin?”

Avots: Facebook

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment